krzysioo85 15.09.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam,Przegladalem rozne fora budowlane w poszukiwaniu informacji na temat ocieplenia dachu pianka PUR - metoda natrysku, jednak informacje nie sa do konca jasne i precyzyjne stad moj post na forum muratora mam nadzieje ze ktos bedzie w stanie mi odpowiedziec na moje pytania a przy okazji przyda sie rowniez dla innych. Wiec tak moze od poczatku, budujemy domek ktory z zalozenia ma byc energooszczedny Karmelita 2M, dach jest dwuspadowy pokryty membrana i dachowka, krokwie maja wysokosc 20cm, jesli to wazne to styropian ktory zostanie wykorzystany do ocieplenia budynku bedzie mial 20 grubosci. Teraz pojawiaja sie pytania odnosnie pianki, wstepnie wiem ze powinna to byc pianka otwarto komorkowa to chyba by sie zgadzalo? nastepne pytanie odnosnie grubosci takiej pianki? czy krokwie rowniez nalezy przykryc warstwa pianki? jesli tak to na jaka gruboscia? co powinno byc przygotowane przed wejsciem firmy ktora wykona natrysk? spotkalem sie z roznymi opcjami np haki pod stelaz na regipsy, druga rzecz to zabudowanie okien regipsami? czy ktos mial z tym stycznosc i ma jakies rzetelne informacje? z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts