AdrianRumia 16.09.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Pojawił się u mnie pewien problem- na niedawno położonej (kwiecień) desce warstwowej pojawiają się żółte nieregularne plamy- i teraz pytanie co to jest i jak tego się pozbyć?Wylewka- potem klej mapei- deska trójwarstwowa- barwienie na biało- olejowosk osmo.Podłogówka jeszcze nie działa. Dodam, że zaobserwowałem, iż zmiany pojawiają się głównie tak, gdzie podłoga jest czymś przykryta- ręcznik (suchy, robił za chodniczek), pod nocnikiem syna, itp. Pierwsza plama pojawiła się pod pokrywką od piany montażowej (czystej), którą zostawiłem kiedyś na noc na podłodze- rano była pod nią idealnie okrągła żółta plama- której o dziwi teraz już nie ma- więc musiała jakoś zniknąć. Jakieś pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.09.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Pojawił się u mnie pewien problem- na niedawno położonej (kwiecień) desce warstwowej pojawiają się żółte nieregularne plamy- i teraz pytanie co to jest i jak tego się pozbyć? Wylewka- potem klej mapei- deska trójwarstwowa- barwienie na biało- olejowosk osmo. Podłogówka jeszcze nie działa. Dodam, że zaobserwowałem, iż zmiany pojawiają się głównie tak, gdzie podłoga jest czymś przykryta- ręcznik (suchy, robił za chodniczek), pod nocnikiem syna, itp. Pierwsza plama pojawiła się pod pokrywką od piany montażowej (czystej), którą zostawiłem kiedyś na noc na podłodze- rano była pod nią idealnie okrągła żółta plama- której o dziwi teraz już nie ma- więc musiała jakoś zniknąć. Jakieś pomysły?? Piszesz, że pojawiają się i znikają. Więc w czym problem. Na razie wymieniłeś dwie plamy, tą pod ręcznikiem i tą pod pokrywką. Czy ta pod ręcznikiem zniknęła także. czy jest tam więcej plam. Zbyt mało opisu. Może jakieś zdjęcia? Podłoże cementowe jest wysoce alkaliczne i dzieje się tak, że opary alkaliczne przenikają przez drewno i tworzą plamy na powierzchni. Cementy zawierają do 35% a nawet więcej gdy jest oszukany odpadów po produkcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRumia 17.09.2015 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Pierwsza plama zniknęła. Te nowe jakby blakną, to kilka nieregularnych zażółceń. Może wieczorem uda mi się zrobić jakieś zdjęcia, to wrzucę. Zdecydowanie problem pojawia się gdy na podłodze coś leży. W garderobie, w miejscu gdzie stał kosz na bieliznę też pojawiły się te wybarwienia. A co do znikania- to mam nadzieję, że znikają. Czy jest na to jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts