kazikujazdowski 16.09.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Najrozsądniejszy wybór okien przy termomodernizacji budynków. Chodzi mi o dobre ( w miarę energoszczędne okna) Prośba o rekomendacje tych co mają doświadczenie z meterią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazikujazdowski 22.09.2015 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 cisza, czas na ciszę, coś ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.09.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Szkoda, że nie zadałeś jeszcze bardziej ogólnego pytania.Jako odpowiedź nasunęła mi się reklama pewnego portalu z ogłoszeniami:https://www.youtube.com/watch?v=UFgNKbcZSmgModerator wybaczy link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.09.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Dobre bwojtku Ha ha ha " okna, wymiana przy termomodernizacji, dobre ale nie maks drogie" Albo robisz termomodernizację albo szukasz ceny i przy takim założeniu przestań wymagać "dobre" Moderator, może najwyższy czas usuwać takie tematy ? Pojemność serwera jest ograniczona - czyż nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.09.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam Niestety nie otrzymasz odpowiedzi, nikt z nas nie wiem JAKA ta termomodernizacja ma być w Twoim przypadku. Każde okno powinno być "szyte na miarę", kupowanie okien o ekstremalnie wyśrubowanych właściwościach użytkowych może faktycznie okazać się mało racjonalne. Tak jak to ładnie pokazał bwojtek - ilu ludzi tyle potrzeb i pragnień Podasz więcej danych to może ktoś coś doradzi ale ja Twoim miejscu bym raczej popytał o KOMPLEKSOWE wykonie tej modernizacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superportable 23.09.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 (edytowane) ogólne pytanie, rzeczywiście trochę za bardzo, chociaż idąc ttopem pana bwojkta ( samochodowym) mogło b być tak:) jaki kupić samnochód; wytyczne: sacmochód ma być w miarę nowy, ekonomiczny, oryginalny, żeby miał przyspieszenie, nie duży, do miasta, ale żeby weszła rodzina z psem no i żeby był tani .Na ogólne pytanie o okna to termomodernizacji odpoaiwdam, ja bym kupił z tworzywa, średniej klasy - śrenia półka- energoszczędność - VW ( chociaż może dzisiaj z VW to nie dobry przykłąda:) niech będzie Volvo:) markowej firmy np , itp. Edytowane 23 Września 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 23.09.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 (edytowane) .Na ogólne pytanie o okna to termomodernizacji odpoaiwdam, ja bym kupił z tworzywa, średniej klasy - śrenia półka- energoszczędność - VW ( chociaż może dzisiaj z VW to nie dobry przykłąda:) niech będzie Volvo:) markowej firmy np MODEROWANO, itp. I to jest odpowiedź godna mistrza! Dla bliżej nieokreślonej "termomodernizacji" potrzeba średniej klasy okien z tworzywa o średniej energooszczędności i... wszystko jasne:-). No a to połączenie "markowej firmy" ze średnią klasą, to już w ogóle majstersztyk. Obie wymienione marki powinny być dozgonnie wdzięczne:-). Edytowane 23 Września 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superportable 23.09.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 I to jest odpowiedź godna mistrza! Dla bliżej nieokreślonej "termomodernizacji" potrzeba średniej klasy okien z tworzywa o średniej energooszczędności i... wszystko jasne:-). No a to połączenie "markowej firmy" ze średnią klasą, to już w ogóle majstersztyk. Obie wymienione marki powinny być dozgonnie wdzięczne:-). Jaka liga taki mistrz:) Markowe firmy produkują produkty średniej klasy, to fakt. Merceses np klasę samochodów kompatkowych i mniejsze ( A), tłumaczę jak chłopu na miedzy:) by i by pozostać w konwencji. Sądzę, że firmy przy porówananiu z Volvo nie stracą. NAjlepszy doradco wybacz może ty podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superportable 23.09.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 http://muratordom.pl/dzial-dedykowany/vetrex-wszystko-o-oknach-do-domu/jak-wybrac-okna-do-domu-praktyczny-poradnik-nabywcy,864_13415.html?utm_source=Muratordom&utm_medium=link%20rekomendowany&utm_campaign=Artyku%C5%82%20w%20linkach%20rekomendowanychhttp://muratordom.pl/budowa/okna-i-akcesoria/wymiana-okien-w-domu-pierwszy-krok-do-termomodernizacji,111_11771.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superportable 23.09.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 http://tuznajdziesz.pl/produkty/produkt/kategoria/okna-i-akcesoria-okienne-1518/?utm_source=muratordom&utm_medium=link_tekstowy&utm_content=link_tekstowy&utm_campaign=linki_w_art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 23.09.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 No cóż, jak komuś myli się reklama z rzeczową informacją techniczną, to i okna średniej klasy z PVC mogą być elementem termomodernizacji. Dla mnie termomodernizacja powinna rozpoczynać się od tych elementów, które przyczyniają się do największych strat ciepła. Z pewnością nie są to okna. Chcąc faktycznie ograniczyć nakłady na energię cieplną przeznaczaną na cele grzewcze trzeba rozpocząć od wentylacji i systemu ogrzewania. Z przegród zewnętrznych najpierw dachy potem ściany wraz z oknami. Ale tego w reklamach nie piszą, Wystarczy kupić kawałek plastiku co ma pięć przegródek i hop... termodernizacja gotowa. Takie cuda to tylko w reklamie na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.09.2015 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Już byłem skłonny "puścić" tą reklamę (firma Bee pojawia się tu i ówdzie od jakiegoś czasu) ale skoro Was to raziło... przy okazji prześwietlam profil takiego fachofca a wtedy zwykle wychodzą inne kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superportable 28.09.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 No cóż, jak komuś myli się reklama z rzeczową informacją techniczną, to i okna średniej klasy z PVC mogą być elementem termomodernizacji. Dla mnie termomodernizacja powinna rozpoczynać się od tych elementów, które przyczyniają się do największych strat ciepła. Z pewnością nie są to okna. Chcąc faktycznie ograniczyć nakłady na energię cieplną przeznaczaną na cele grzewcze trzeba rozpocząć od wentylacji i systemu ogrzewania. Z przegród zewnętrznych najpierw dachy potem ściany wraz z oknami. Ale tego w reklamach nie piszą, Wystarczy kupić kawałek plastiku co ma pięć przegródek i hop... termodernizacja gotowa. Takie cuda to tylko w reklamie na FM. Zgadzam się z tym. Nie wysatrczy kupić okien by mieć termomodernizacje ale nigdzie nic takiego nie pisałem, interpretuje pan rzekomy fakt któego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superportable 28.09.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Już byłem skłonny "puścić" tą reklamę (firma Bee pojawia się tu i ówdzie od jakiegoś czasu) ale skoro Was to raziło... przy okazji prześwietlam profil takiego fachofca a wtedy zwykle wychodzą inne kwiatki Nie pretenduję do bycia fachowcem. Mniemam, że to nie jest forum dla samych fachowców przez duże F. Pozdrawiam i życzę udanego dnia i pogody ducha w ten słoneczny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts