wojtekweb 16.09.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Chciałbym zlecić wykonanie mapy do celów projektowych, jednak kolejność rzeczy, które powinienem lub nie zrobić wcześniej nie jest dla mnie do końca jasna. Mam działkę budowlaną przez którą przebiega rura wodociągowa. 1) rurę trzeba będzie najprawdopodobniej przesunąć, gdyż obecne położenie uniemożliwia zbudowanie domu - architekt twierdzi, że najlepiej będzie, jak powstanie mapa do celów projektowych, wtedy będzie jasne, w którym miejscu przebiega, obecnie jest tylko kopia mapy zasadniczej, która jest mało szczegółowa.2) złożyłem wniosek o warunki do podłączenia gazu i prądu3) sąsiad może być zainteresowany przeprowadzeniem gazu przez moją działkę - w trakcie oczekiwania na warunki4) chciałbym też użyć koparki do niwelacji terenu. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić - czy jak zlecę wykonanie tej mapki, to czy wykonanie punktu 1-4 spowoduje, że przestanie być aktualna i konieczne będzie zlecenie nowej czy też wystarczy aktualizacja? Czy niwelacja terenu ma wpływ na mapę i czy potrzebuję do tego zgodę? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.09.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 A ta rura to z czym ? Woda prąd gaz inne. Jeżeli koliduje z budową lub jest za blisko to musisz wystąpić do właściciela o warunki na przebudowę czy to zrobisz na mapie takiej czy innej nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekweb 16.09.2015 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 A ta rura to z czym ? Woda prąd gaz inne. Jeżeli koliduje z budową lub jest za blisko to musisz wystąpić do właściciela o warunki na przebudowę czy to zrobisz na mapie takiej czy innej nie ma znaczenia. Napisałem przed punktem 1 - woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts