gilal 16.09.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 WitamNiedługo z mojej kotłowni zostanie usunięty tłokowiec, a w jego miejsce stanie nowy DEFRO SIGMA UNI 16KW z zapalarką. Nigdy w takim kotle, palniku nie paliłem i może ktoś pomoże jak w miarę ustawić nastawy w sterowniku K1PR V2.Za wszelaką pomoc bardzo będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 17.09.2015 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 żadnych propozycji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 17.09.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Więc jak niedługo kociołek stanie w kotłowni, rozpal w kociołku przez 2-3 tyg. poobserwuj, poeksperymentuj wyciągnij wnioski zmień ustawienia. A później jak już kopczyk Ci się nie będzie zapadał. Pytaj i szukaj rozwiązania, bo na chwilę obecną to możemy porozmawiać co najwyżej o kolorze kotła i płytkach w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 18.09.2015 00:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Napewno tak zrobie, ale czy nie trzeba ustawić początkowych nastaw podawania i podtrzymania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.09.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Pewnie że trzeba ale czy my musimy robić to za Ciebie? Później powiesz że ten to mi źle doradził w ilości podawania, a ten to źle mówił o przestoju. Napisz że Twoje ustawienia mówią że kopczyk się zapada, a tak to przesypuje niedopalony węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 21.09.2015 02:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Pewnie że trzeba ale czy my musimy robić to za Ciebie? Później powiesz że ten to mi źle doradził w ilości podawania, a ten to źle mówił o przestoju. Napisz że Twoje ustawienia mówią że kopczyk się zapada, a tak to przesypuje niedopalony węgiel. Witam Tak jak pisałem paliłem cały czas na tłoku, a z takim palnikiem nie mialem doczynienia. Dlatego moje takie pytania. Normalne jest, że potem trzeba pobserwować i jak trzeba lekko zmienić, ale od jakiś nastaw trzeba zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 21.09.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Chłopie masz sterownik zPID a na siłę chcesz iść pod prąd i palić na nastawach ręcznych. Jak zobaczysz jak działa na automacie to będziemy mogli kontynuować dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 21.09.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Chłopie masz sterownik zPID a na siłę chcesz iść pod prąd i palić na nastawach ręcznych. Jak zobaczysz jak działa na automacie to będziemy mogli kontynuować dyskusję. Spokojnie Rozumiem że jest z PID, w irydzie z pid (który teraz używam do tłoka) trzeba było ustawić czas podawania 100% mocy kotła i 1% mocy kotła. Dlatego są takie moje pytania bo nie wiem jak jest w tym sterowniku choć jest z PID, a z takimi podajnikami nie miałem do czynienia. Proszę o wyrozumiałość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.09.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Wiesz mam mieć Forda w kolorze niebieskim, podpowiedz proszę ( wcześniej miałem Mazdę srebrną ) i nie wiem jakie paliwo powinienem lać do tego Forda? Benzynę, diesla, gaz a może ładuje się go z gniazdka elektrycznego. Nie wiem czy to ma znaczenie ale skrzynia jest manualna 7 biegowa znaczy ten 7 bieg to chyba nadbieg bo napisane jest tam wielkie "R" czyli tryb sportowy (od Rajd). Proszę o wyrozumiałość ale dopiero zaczynam moją przygodę z Fordem Szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 24.09.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Witam. Za komuny był taki kawał: ruski cały czas psuli skrzynie biegów w fordach sprowadzanych dla 1 sekretarza. Przyjechali hamerykany i nie pytając długo wsiedli do forda z kierowcą z przodu. Jadą i kierowca mówi: adin,dwa,tri,cietytrie,piat ... i tiepier rakietu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.09.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Ford... g*wno wart jak to mówią, w sumie racja przez ostatnie 2 lata przejechałem nim jakieś 35k km i spaliły się 2 przednie żarówki, musiałem wymienić opony z letnich na zimowe, i ponownie z zimowych na letnie. Podobnie jak z ubezpieczeniem zawsze w styczniu chcą ode mnie kasę ( nie małą) za jakiś świstek papieru który sam sobie muszę wydrukować i nosić w dowodzie rejestracyjnym z kolejną datą. Czy tylko w Fordzie takie rzeczy się zdarzają czy może powinienem kupić Opla. Proszę o wyrozumiałość dopiero teraz zaczynam podchodzić na trzeźwo do tych tematów ( Spotkania AA - znaczy kazali mi tak mówić ja nie mam problemu z alkoholem - to on ma problem ze mną ), wcześniej w Mazdzie na podwójnym gazie w trybie "R" takich opłat nie było, nawet w Maździe za paliwo się nie płaciło podjeżdżałeś na stację tankowałeś odjeżdżałeś a później tylko komornik z niewiadomych przyczyn wynosił coś z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 25.09.2015 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Wiesz mam mieć Forda w kolorze niebieskim, podpowiedz proszę ( wcześniej miałem Mazdę srebrną ) i nie wiem jakie paliwo powinienem lać do tego Forda? Benzynę, diesla, gaz a może ładuje się go z gniazdka elektrycznego. Nie wiem czy to ma znaczenie ale skrzynia jest manualna 7 biegowa znaczy ten 7 bieg to chyba nadbieg bo napisane jest tam wielkie "R" czyli tryb sportowy (od Rajd). Proszę o wyrozumiałość ale dopiero zaczynam moją przygodę z Fordem Szerokości. Widzę, że się nie zrozumieliśmy. Już dostałem informację odnośnie ustawień. Sterownik ma już ustawione nastawy, potem jak będę chciał można wprowadzać korekty. I oto mi chodziło, bo nie wiedziałem o tym. Jak kupiłem iryda z pid to trzeba było nastawy podać, a te akurat wiedziałem. Tak czy inaczej, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.09.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Świetnie... czytając między wierszami wybrałeś kocioł który Ci się spodobał ( bo np. ma ładny czerwony kolor ). Zamiast zapytać googla co to za sterownik co on potrafi i właściwie dlaczego taki sterownik powinienem wybrać, wchodzisz na forum i swoje lenistwo tłumaczysz niewiedzą. A przed zadaniem pytania nie mogłeś się dowiedzieć że "Sterownik ma już ustawione nastawy, potem jak będę chciał można wprowadzać korekty." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 25.09.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Świetnie... czytając między wierszami wybrałeś kocioł który Ci się spodobał ( bo np. ma ładny czerwony kolor ). Zamiast zapytać googla co to za sterownik co on potrafi i właściwie dlaczego taki sterownik powinienem wybrać, wchodzisz na forum i swoje lenistwo tłumaczysz niewiedzą. A przed zadaniem pytania nie mogłeś się dowiedzieć że "Sterownik ma już ustawione nastawy, potem jak będę chciał można wprowadzać korekty." Teraz to chłopie piszesz głupoty. Nawet nie wiesz jaki kolor ma piec. Ale dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 26.09.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Nie no oczywiście masz rację ale pozwól że zacytuje twój pierwszy post: "nowy DEFRO SIGMA UNI 16KW z zapalarką. Nigdy w takim kotle, palniku nie paliłem i może ktoś pomoże jak w miarę ustawić nastawy w sterowniku K1PR V2."Co mnie kolor pieca jak ty nawet nie wiesz jaki masz sterownik i co on robi,jak robi i po co robi? Mamy ci pomagać w ustawieniach automatycznych czy mamy zamieszkać w twoim domu i ustawić twój kocioł pod ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 27.09.2015 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Nie no oczywiście masz rację ale pozwól że zacytuje twój pierwszy post: "nowy DEFRO SIGMA UNI 16KW z zapalarką. Nigdy w takim kotle, palniku nie paliłem i może ktoś pomoże jak w miarę ustawić nastawy w sterowniku K1PR V2." Co mnie kolor pieca jak ty nawet nie wiesz jaki masz sterownik i co on robi,jak robi i po co robi? Mamy ci pomagać w ustawieniach automatycznych czy mamy zamieszkać w twoim domu i ustawić twój kocioł pod ciebie. Zrozum, jak nie wiem to proszę o pomoc. Choć by nawet w wyjaśnieniu co ten sterownik zrobi. Nie każdy jest tak obcykany. Może teraz zrozumiesz o co mi chodziło. Pozdtawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzei 21.02.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 jak kociołek się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 03.03.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 jak przebiega czyszczenie tego kotła ? ma ktoś jakiś filmik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts