qosek 16.09.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 CześćTakie pytanko:Czy da się w prosty sposób użyć tego samego pilota (4-ro kanałowego) do sterowania zarówno Integrą 64 jak i bramą Hormann Promatic ?Jutro montują mi 2 bramy Hormanna - każda z nich ma swój 2-kanałowy pilot (przychodzi w komplecie z bramą i silnikiem). Do tego mam zamontowaną Integrę 64 do której mają mi (w niedługim czasie) domontować moduł obsługujący piloty (główna funkcja - opóźnianie czujki w garażu).I teraz się zastanawiam, czy da się użyć jednego pilota 4-ro kanałowego w taki sposób by 2 kanały służyły do sterowania bramami Hormanna, 3-ci do sterowania Integrą (a 4-ty w przyszłości do sterowania bramą zewnętrzną). Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 06.10.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Da się. Musisz mieć podpięte napędy z bram do wyjść przekaźnikowych alarmu. Dokupić trzeba jeśli nie masz moduł INT-O lub INT-PP - w zależności jakie masz potrzeby. Potem programujesz przyciski na pilocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 06.10.2015 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 to samo mi podpowiedzial elektryk - puscilem 10 zyl od centralki alarmowej do rozdzielni. Tam w przyszlosci zepne to z bramami garazowymi (2 sztuki) i brama zewnetrzna (4 zyly zostana w zapasie).Chociaz po cichu liczylem ze da sie to zrobic bez kablowego polaczenia bram i alarmu (na zasadzie programowania pilotow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 06.10.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Pilot abaxa i te bramowe działają na innych częstotliwościach przeważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 06.10.2015 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 a nawet jezeli na tej samej to z tego co wyczytalem i tak nie da sie ich powiazac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts