Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłączenie energii elektrycznej do działki

Recommended Posts

Wiem, że większość rejonowych ZE wymusza to, aby przyłącze zostało wykonane do jakiś zabudowań, lub chcą kwit o rozpoczęciu budowy. U mnie nie było takiego problemu, przyłącze wykonuje do pustej, nieogrodzonej działki. Najfajniejsze jest to, że nic Cię nie interesuje. Płacisz tylko za moc przyłączeniową, w moim przypadku 80zł za każdy kw. W każdym bądź razie ZE wykonuje projekt, uzgadnia go z gminą i wykonuje wszystkie prace. Moje przyłącze to koszt ok. 900zł. Edytowane przez dawiddur

Wiem, że większość rejonowych ZE wymusza to, aby przyłącze zostało wykonane do jakiś zabudowań, lub chcą kwit o rozpoczęciu budowy. U mnie nie było takiego problemu, przyłącze wykonuje do pustej, nieogrodzonej działki. Najfajniejsze jest to, że nic Cię nie interesuje. Płacisz tylko za moc przyłączeniową, w moim przypadku 80zł za każdy kw. W każdym bądź razie ZE wykonuje projekt, uzgadnia go z gminą i wykonuje wszystkie prace. Moje przyłącze to koszt ok. 900zł.

Od warunków przyłączenia do wykonania przyłącza droga daleka.

Fatygować w celach informacyjnych do ZE się nie trzeba. Wystarczy zadzwonić.

Na stronach internetowych są też cenniki i wymagania.

BTW większość to znaczy kto? PGE, ENEA, TAURON?