mlgi 17.09.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 WitamJestem nowy i chciałbym się przywitać oraz prosić doświadczonych o radę, w temacie budowlanki jestem totalnym laikiem.Ściągnąłem w pokoju dziennym tapetę papierową (samą wodą), mam kupiony Beckers Designer Primer i farbę Dulux EasyCare. Mam też trochę Atlasa Unigrunt z ostatniego remontu siostry i to mógłbym wykorzystać.Proszę o porady jak przygotować powierzchnię przed malowaniem, powierzchnia jest gładka, miejscami szorstka, bo widać, że szpachli za dużo nie było pod tapetą.Czy muszę umyć ściany wodą z szarym mydłem przed gruntowaniem tym Beckersem czy mogę od razu po uzupełnieniu ubytków nim malować i na to dwie warstwy farby?Do malowania mam dwa nowe wałki Hardy Eurofaza 13 i Maxiprofi 11 z polyamidu, ściany będą w dwóch kolorach i chcę spróbować jeden kolor nałożyć jednym wałkiem, a drugi innym, żeby zdobyć jakieś doświadczenie na przyszłość.Będę wdzięczny za wszelkie porady i odpowiedzi.Pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts