Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Będę przerabiała garaż na pracownię, potem może będzie to studio dla syna. Na ściany poleci 15 cm grafitu, na dach pewnie tak z 30 cm, pytanie, co z podłogą? Garaż nie jest zbyt wysoki, więc najlogiczniej byłoby chyba zerwać podłogę, dać folię, styropian z 25 cm i czy wystarczy jedna wylewka? Jak to zrobić, aby było w miarę szybko i tanio?

Będzie ogrzewany elektrycznie plus kominek, okna duże na północ, od wschodu sąsiad.

Będę wdzięczna za jakieś rady co do warstw podłogi.

XmfWgr.jpg

jcnhhY.jpg

https://forum.murator.pl/topic/204125-ocieplenie-pod%C5%82ogi-w-gara%C5%BCu/

• 4 weeks później...

To może z innej strony pytanie.

Dostałam taką ofertę na w/w garaż

- ocieplenie ścian 3 280zł

- ocieplenie dachu 2 500 zł ( w cenie zerwanie starej papy i obróbek) .

- wykop+ocieplenie fundamentu 2 000 zł .

- wylanie nowej posadzki ( chudziak, folia, styropian, siatka, szlichta) 1 500 zł .

- skucie posadzki 900 zł

- wymurowanie ścianki 200 zł .

- orynnowanie i obróbki 500 zł . -

-skucie gzymsu 300 zł gzyms jest nad oknami, ma 6,5 m długości

Nie mam pojęcia o cenach :( bo dom budowała nam firma i w dodatku szkielet. Porównywać też za bardzo nie mam jak, bo chętni do ocieplania tej budy jakoś się nie dobijają.

Czy moglibyście powiedzieć jak to wygląda kosztowo?

https://forum.murator.pl/topic/204125-ocieplenie-pod%C5%82ogi-w-gara%C5%BCu/#findComment-6934856