enedue 17.09.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Będę przerabiała garaż na pracownię, potem może będzie to studio dla syna. Na ściany poleci 15 cm grafitu, na dach pewnie tak z 30 cm, pytanie, co z podłogą? Garaż nie jest zbyt wysoki, więc najlogiczniej byłoby chyba zerwać podłogę, dać folię, styropian z 25 cm i czy wystarczy jedna wylewka? Jak to zrobić, aby było w miarę szybko i tanio? Będzie ogrzewany elektrycznie plus kominek, okna duże na północ, od wschodu sąsiad. Będę wdzięczna za jakieś rady co do warstw podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 13.10.2015 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 To może z innej strony pytanie. Dostałam taką ofertę na w/w garaż - ocieplenie ścian 3 280zł - ocieplenie dachu 2 500 zł ( w cenie zerwanie starej papy i obróbek) . - wykop+ocieplenie fundamentu 2 000 zł . - wylanie nowej posadzki ( chudziak, folia, styropian, siatka, szlichta) 1 500 zł . - skucie posadzki 900 zł - wymurowanie ścianki 200 zł . - orynnowanie i obróbki 500 zł . - -skucie gzymsu 300 zł gzyms jest nad oknami, ma 6,5 m długości Nie mam pojęcia o cenach bo dom budowała nam firma i w dodatku szkielet. Porównywać też za bardzo nie mam jak, bo chętni do ocieplania tej budy jakoś się nie dobijają. Czy moglibyście powiedzieć jak to wygląda kosztowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts