_PiotR_ 18.09.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Witam, poniżej przedstawiam schemat mojej instalacji w domu. Do tej pory piętro było niezamieszkałe, a podłogówka wyłączona. Czyli zawór Z1 miałem zamknięty, odcinając tym samym szafki S1, S2, S3. W obiegu byłe jedynie S0. Zamierzam uruchomić piętro i ewentualnie podłogówkę. Wiem, że jest skopana, bo idzie tymi samymi rurkami co grzejniki na górę. Nie ma ograniczenia temperatury. Jakie macie pomysły na ten schemat? Napiszę może jaki ja mam pomysł. Zamierzam przed szafką S1 zrobić odejscie na grzejniki na górę.. czyli poprowadzić dwie nowe rurki jedynie dla grzejników... ale tutaj pojawia się również problem, bo jak zauważycie na rysunku... szafka S3 zasilana jest poprzez rurki fi16, a zasila 5 grzejników i tutaj pytanie fi 16 jako zasilanie wystarczy czy bezwzględnie musi być min fi 20? Na podłogówce, póki co aż tak mi nie zależy, ale muszę mieć grzejniki na górze. Oczywiście jak będzie pomysł na podłogówkę to fajnie, bo zrobiłbym przy okazji. Aha pompa jak poniżej da radę? podsumowując: 1. Czy wystarczy rurka fi16 do zasilania 5 x grzejni 2. Jak naprawić podłogówkę? 3. Czy pompa ogarnie instalację czy może trzeba dołożyć kolejną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 21.09.2015 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 to poproszę chociaż o informacje czy jedna pexalu fi 16 wystarczy do zasilenia 5 grzejników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 21.09.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 to poproszę chociaż o informacje czy jedna pexalu fi 16 wystarczy do zasilenia 5 grzejników... A jakiej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 23.09.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 (edytowane) w sumie 4200W - 4500W PS. 4 grzejniki są podłączone, zapomniałem, że jeden obwód jest zaślepiony Edytowane 23 Września 2015 przez _PiotR_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.09.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 1. nie,2. dorobić nowy osobny obieg do podłogowki z osobną pompą i mieszaczem,3.j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts