Xylospray 19.09.2015 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Jedno z osiedli na Bielanach 15 piętrowy blok 12 piętro. Okna stare drewniane nie szczelne. Administracja nie widzi problemu. Wg. nich silniki ( nie wiem czy takowe w ogóle są ...patrząc na to co się dzieje ) działają w pełni sprawnie. O ile z łazience taki "nawiew" idzie znieść to co się dzieje w wc to koszmar. Jak temu możemy zaradzić ? Poniżej zamieszczam filmik jak to wygląda w praktyce po przyłożeniu do wentylacji kawałka srajtaśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.09.2015 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Jedno z osiedli na Bielanach 15 piętrowy blok 12 piętro. Okna stare drewniane nie szczelne. Administracja nie widzi problemu. Wg. nich silniki ( nie wiem czy takowe w ogóle są ...patrząc na to co się dzieje ) działają w pełni sprawnie. O ile z łazience taki "nawiew" idzie znieść to co się dzieje w wc to koszmar. Jak temu możemy zaradzić ? Poniżej zamieszczam filmik jak to wygląda w praktyce po przyłożeniu do wentylacji kawałka srajtaśmy. Zrobić wentylację plus. Nadciśnieniową. Nawiew powietrza do pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xylospray 19.09.2015 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Zrobić wentylację plus. Nadciśnieniową. Nawiew powietrza do pokoi. Oszczędność w zimie. Dzięki ale nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.09.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Oszczędność w zimie. Dzięki ale nie. Na osobę potrzeba 30m3/h - więc lepiej pompować mechanicznie, bo wtedy leci akurat i z wiadomego miejsca. By oszczędzać, to jest odzysk ciepła, nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xylospray 19.09.2015 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Na osobę potrzeba 30m3/h - więc lepiej pompować mechanicznie, bo wtedy leci akurat i z wiadomego miejsca. By oszczędzać, to jest odzysk ciepła, nic innego. Dobra co zrobić żeby mi tymi smrodami nie wiało do mieszkania bo o to tak na prawdę się rozchodzi. Co mam to zatkać skarpetami czy jak. Czy zamontować jakieś turbo wentylatory na te kratki i niech reszcie kupą śmierdzi po mieszkaniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.09.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Dobra co zrobić żeby mi tymi smrodami nie wiało do mieszkania bo o to tak na prawdę się rozchodzi. Co mam to zatkać skarpetami czy jak. Czy zamontować jakieś turbo wentylatory na te kratki i niech reszcie kupą śmierdzi po mieszkaniach ?Chyba nic innego nie wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.09.2015 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Dobra co zrobić żeby mi tymi smrodami nie wiało do mieszkania bo o to tak na prawdę się rozchodzi. Co mam to zatkać skarpetami czy jak. Czy zamontować jakieś turbo wentylatory na te kratki i niech reszcie kupą śmierdzi po mieszkaniach ? Zrobić wentylację plus. Nadciśnieniową. Nawiew powietrza do pokoi. Jest czerpnia świeżego powietrza, , dalej filtr - wentylator kanałowy ze sterowaniem rozdzielacz na pokoje i anemostaty, Wszystko to w przedpokoju. Powietrze pompujemy pod sufitem do pokoi, nie czuć zimnego, bo miesza się z ciepłym pod sufitem, a wychodzi ono kanałami pionowymi w kuchni i łazience, wykluczając cofkę. Smrody, są mało przyjemne, ale nieszkodliwe, natomiast zarodniki grzybów strzępkowych (pleśni) z kanałów wentylacyjnych z kuchni i łazienek, są bardzo szkodliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts