Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

15000 temat. Jak wbija? gwó?dzie, aby mie? ca?e palce :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przed laty miałem kolegę w pracy, który budowwał dom w czasach, gdy było w polsce kilkadziesiąt projektów domów a właściwy można było sobie skserować po cichu u znajomej w zakładzie pracy, czyli b. dawno. Otóż kolega tem mając już blisko do końca budowy pewnego dnia wziął się za obijanie drewnem betonowych schodów. Następnego dnia z pewnym zażenowaniem chował potłuczone - uwaga! pięć palców lewej i trzy palce prawej dłoni. Pytam go co się stało: -"Syn mi gdzieś schował kleszcze, więc trzymałem gwoździe palcami no i tak to sie stało...." Ja na to: -"OK, rozumiem te palce u lewej ręki ale co z prawą?" A on na to:-" No jak już przytłukłem wszystkie palce u lewej, to przełożyłem młotek do niej i dalej wbijałem.." Drążę temat dalej -"Dlaczego w takim razie u prawej tylko trzy palce masz przytłuczone?" I odpowiedź -"Bo wtedy właśnie skończyłem robotę"

Żelazna logika, prawda?

Pozdrowienia I B

Tylko uwazaj na świstaki Kroyena przy zawijaniu, ze zacytuje jedna z bajeczek babci Pimpusiowej autorstwa o ile dobrze pamietam Waligórskiego:

Pewien durny baca z owieczki korzystał

dziwiac sie przy tym ze mu ona nie beczy lesz śwista.

dopiero na kolegium mu wytłumaczono,

że wyryćkał swistaka co jest pod ochroną!!! :wink: