piter1324 19.09.2015 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Witam czy do zabudowy rurek z wodą płytami gipsowymi potrzebna jest jakaś izolacja i czy można użyć zwykłej płyty czy musi byś ta zielona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.09.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Na rurach powinna byc otulina, powinno to bym opianowane, bo np. jak masz rury plastikowe i beda spobodnie sobie dyndac to moga sie tluc za sciana, dlatego w scianie sie je troche piankuje, a jakby szly wierzchem daje na uchwytach dosc czesto, plyta moze byc zwykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter1324 19.09.2015 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Na rurach powinna byc otulina, powinno to bym opianowane, bo np. jak masz rury plastikowe i beda spobodnie sobie dyndac to moga sie tluc za sciana, dlatego w scianie sie je troche piankuje, a jakby szly wierzchem daje na uchwytach dosc czesto, plyta moze byc zwykla Rurki mam miedziane są umocowane na uchwytach do ściany, czyli daje otuline i zwykłą płyte. Czy bez otuliny woda będzie sie w jakiś sposób skraplać i będzie wilgoć? tak słyszałem ale jestem zielony w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.09.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Rury powinny byc zaizolowane chyba ze sa to rury CO i nie sa zabudowane to Ci dodatkowo grzeja pomieszczenie, ale zwlaszcza jak je jeszcze zabudujesz to zaizoluj. Kup czerwoną otuline nie w krazku 10 metrowym ale sa tez takie 2 metrowe kawalki, ona jest bardziej sztywna i lepiej Ci ja bedzie dolozyc na takie juz rurki, przetnij ja z dlugosci i naloz, przeciecie sklej najlepiej po dlugosci szara tasma. Teoretycznie jak to bedzie zabudowane to i moze w krazku bys mogl dac ta otuline i skleic bo i tak jej tam nie bedzie widzial. Szara plyta i tyle. Taka rura jak idzie zimna woda to sie moze troche pocic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts