Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeciekające okno dachowe

monach

Recommended Posts

Koledzy Pomocy! Na dachu jest folia dachowa i są powstawiane okna. W poniedziałek będzie układana dachówka. Dzisiaj troszkę popadało i zauważyłem że jedno okno przecieka. Czy to normalne, czy coś jest nie tak? Problem zniknie po ułożeniu dachówki? Z góry dzięki za odpowiedź.

Ma być szczelne przed położeniem dachówki. Niech majstry przejrzą membranę,kołnierze okna i naprawią feler.Ja tego wymagałem podczas roboty,było źle to ściągali dachówki i poprawiali,za coś się płaci w końcu..:mad:

Koledzy Pomocy! Na dachu jest folia dachowa i są powstawiane okna. W poniedziałek będzie układana dachówka. Dzisiaj troszkę popadało i zauważyłem że jedno okno przecieka. Czy to normalne, czy coś jest nie tak? Problem zniknie po ułożeniu dachówki? Z góry dzięki za odpowiedź.

Witaj monach,

Niestety nie piszesz jakie masz okna dachowe, ale wypowiadając się w temacie okien VELUX to zawsze warto skontaktować się z działem obsługi klienta 22 33 77 000 lub z wybranym doradcą technicznym, który udzieli fachowej porady w przypadku ewentualnych problemów z oknami: http://www.velux.pl/dla-klienta/zanim-kupisz/doradcy-techniczni

Przeciek nie powinien mieć miejsca i jak najszybciej trzeba poprawić montaż i zabezpieczyć okno przed penetracją wody, ponieważ długotrwały spowoduje uszkodzenia elementów drewnianych okien.

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX