rustin 19.09.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 W przejściu z korytarza do salonu ( fotka ) , z salonu do kuchni i z korytarza do WC są taki oto wystające bloczki fundamentowe. Jak się domyślałem, najlepiej aby je zlikwidować bo inaczej w tym miejscu prawie nie będzie ocieplenia( od chudego betonu do gotowej posadzki mam ok 18cm luzu) i będzie spory mostek termiczny ? Jak to zrobić aby wyszło równo ? Młotem udarowym porobią się tylko ostra krawędzie i dużo nie równości przez co będzie problem przy kładzeniu izolacji przeciwwilgociowej ,Jak radzicie wyciąć te bloczki i czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 19.09.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 wykuć całą warstwe i wyrównać wylewką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.09.2015 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Jaką dokładnie wylewką ? Najlepiej taka by można zrobić w wiadrze wiertarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 19.09.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 normalnie cement piasek woda albo coś gotowego z marketu. I te gąbki dylatacyjne zostaw tak jak są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.09.2015 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Czyli zwykły zaprawa. Najpierw trochę chce ponacinac, czy tarcza diamentowa taka do kostki brukowej będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbo 21.09.2015 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Czyli zwykły zaprawa. Najpierw trochę chce ponacinac, czy tarcza diamentowa taka do kostki brukowej będzie dobra? Może być szklifierka z tarczą 230 do betonu, im więcej cięć tym lepiej, możesz sobie pociąc mniejsze kawałki. W marketach masz gotowe mieszanki np: beton B20 Baumit, ma bardzo drobne ziarno, albo coś na wyrównanie podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.09.2015 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Jest wogóle sens to robić ? Przez to będzie mostek termiczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 23.09.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Miałem podobne prożki tyle, że raczej nadlewki, niektóre skułem i wyrównałem zaprawą, inne zostawiłem co sprawiło, że więcej zabawy ze styropianem i zgrzewaniem na nich papy. No i 5-8cm styropianu na nich wyszło. Taki mostek jest moim zdaniem pomijalny, jednak gdybym robił to drugi raz naciął bym kątówką z tarczą diamentowa i skuł wszystkie by się potem w wycinanki w styropianie i papie nie bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts