TSparrow 19.09.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Witam Krótko i na temat: Zrobiłem ubikacje, a łazienka w stanie surowym (płyty GK), służył jako magazyn. Tam też ciąłem płytki piłą kątową i nie wiedziałem że tyle syfu z płytek potem będzie na ścianie... wsztstji rydem wcześniej 2 razy zagruntowałem ścianę z łazienki, i teraz nie wiem czy grunować jescze raz? Nadmienie że teraz po prostu wymyłem ścainy wodą czystą, jutro chce kafelkować i nie wiem czy jeszcze raz zagruntować? Grunowałem ATLASEM Unigrunterm. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.09.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Widze ze remont sie przeciagna : ) Tak jak i u mnie swego czasu Trudno Ci odpowiedziec, ilez ten Uni Grunt kosztuje? litra 7zl? Jak nie jestes pewien to w czym problem? Mozesz przymaic czyli pol na pol z woda i zagruntuj. Dobrze dac folie w plynie pod plytki jak bedziesz mial z nich scianki prysznica lub we wrazliwe miejsca przy wannie, ale prysznic najwazniejszy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSparrow 19.09.2015 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Widze ze remont sie przeciagna : ) Tak jak i u mnie swego czasu Trudno Ci odpowiedziec, ilez ten Uni Grunt kosztuje? litra 7zl? Jak nie jestes pewien to w czym problem? Mozesz przymaic czyli pol na pol z woda i zagruntuj. Dobrze dac folie w plynie pod plytki jak bedziesz mial z nich scianki prysznica lub we wrazliwe miejsca przy wannie, ale prysznic najwazniejszy, Hej Nie chodzi mi o to czy grunotwać czy nie bo nie mam kasy na grunt, tylko czy nie można przesadzić z gruntowaniem Ja grunt to mam jeszcze z 3 litry ;P No to pomieszam z wodą i zagruntuje jeszcze dziś. Myślisz że folia jest obligatoryjna? Po staremu tak nic tam nie było. Mam czas do 3 sierpnia, i nie wiem czy folia znowu nie wydłuży tego czasu fest Możesz polecić jakiś środek? Czytałem o tym też sporo, niby polecają... to jest mieszkanie na parterze (nie wiem czy to jakiś plus do tego). Jak trzeba, to się pyknie Pewnie będe musiał doliczyc z 4 godziny na to, pewnie znowu będzie schnięcie i będę musiał czekać z kafelkowaniem, a goni mnie czas bardzo. 2 tygodnie mam , z czego mam teraz wolne do wtorku, następny weekend no i po robocie, a po robocie, trzeba sobie ugotowac obiad do roboty ogarnać i czasu mało Może kogoś jeszcze zatrudnie do pomocy jakiegoś majstra. A no przeciąga się... jeszcze miałem tydzien wakacji, tydzień kombinowałem z prądem a okazało się ze jest ok (mam niekiedy dziwne cherezje) jak sie samemu robi, nawet bez niczyjej pomocy, to teraz dopiero bym zrobił tak jak trze ba No ale, raz się żyje, na czymś trzeba było sie nauczyć, żeby tylko sie nie rozpierdzieliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 19.09.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Grunt ma za zadanie zmniejszenie nasiąkliwości i wzmocnienie podłoża a nie przyklejenie pyłu , kurzu do ściany . Nie gruntuj tylko obmieć ściany , sufit i maluj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSparrow 19.09.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Mietek, czyli polecałbyć jednak bez tej folii? Wiem właśnie że niby nasiakliwość, dlatego pytam czy to warto poraz trzeci robić a nie chciałbym żeby te ściany były już w ogóle nie nasiąkliwe bo to też źle. Teraz już je wodą przemyłem i gąbką, i myśle że to po prostu wystarczy. 2 tygodnie! Do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.09.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Folie w płynie dobrze dać, lub gume ale to Ci przdluzy robote bo tam chyba pisze ze z 24h schnie, albo po 24h mozna plytki klasc, teraz tez juz upalow nie ma to Ci tak szalenczo nie bedzie schlo. Ja na pewno bym dal, od razu bym mial to w glowie i bym to zrobil, Ty teraz nie masz czasu mowisz to rob jak uwazasz, dawniej sie nie dawalo i bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 19.09.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Sory nie doczytałem . W strefie mokrej czyli czyli wokół wanny czy też kabiny tam gdzie może pryskać woda powinno się pokryć ściany , ja pokryłem również podłogę folią w płynie . Jeżeli tego nie zrobisz ryzykujesz że wilgoć będzie przesiąkać poprzez fugi do muru . Unigrunt to trochę co innego niezbędne przed malowaniem po szlifowaniu gładzi np . Edytowane 19 Września 2015 przez mietek440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSparrow 19.09.2015 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Sory nie doczytałem . W strefie mokrej czyli czyli wokół wanny czy też kabiny tam gdzie może pryskać woda powinno się pokryć ściany , ja pokryłem również podłogę folią w płynie . Jeżeli tego nie zrobisz ryzykujesz że wilgoć będzie przesiąkać poprzez fugi do muru . Unigrunt to trochę co innego niezbędne przed malowaniem po szlifowaniu gładzi np . Stwoerdzilem teraz, że to już nie mam sił na to... ojciec podesłał mi numer którzy normalnie robą remonty, tyle ze na lewo... 25zł za metr kwadratowy kafelek, zapożyczę się, ale niech przyjdą i już niech to zrobią. Ja zrobiłem już bardzo dużo, jestem informatykiem a nie ziomem od wszystkiego, niech przyjdą, zrobią to jak należy, ja będę miał spokój, zriobone będzie na czas,z tego co wiem oni się z tego utrzymjuą więc muszą robić to dobrze (no napewno lepiej niż ja chociaż kibal mi nie wyszedł najgorzej). Dzięki za dobre rady, jednak w moim pryzpadku czas jaki na to trace i nerwy przewyższają cenę, nauczyłem się co się nauczyłem, a bardzo dużo, tearz niech przyjdą ludzie i to zrobią Pozdro!b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.09.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Nie wiem gdzie mieszkasz ale w mojej okolicy, większa wieś to fachowiec ktory daje pewnosc ze bedzie robota dobrze wykonana bierze okolo 35-40zł za polozenie plytek, znam takiego co i za 15zł polozy, ale ja lewą ręką bym to lepiej zrobił. Natomiast w nie odległym Krakowie za taką robote jak u mnie na wsi, w bardzo dobrym standardzie to wołaja około 60zł, a są tacy co i więcej zawołaja, ale nie ma gwarancji ze dobrze zrobia bo to miasto to lubia nacinac, tak Ci dla przykladu podaje, wiec rób jak uwaząsz. Natomiast wiem jak to jest nie miec czasu i ciągnąć taki remont tygodniami. Jezeli wszystko dobrze zrobiles, to w sumie fachowcy od plytek to nie jest zly pomysl o ile dobrze robia, bo wlasnie koncowy efekt czyli polozenie plytek bardzo wazny i bedziesz mial dobrze zrobione. Mi najgorzej wyszlo zafugowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSparrow 20.09.2015 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Nie wiem gdzie mieszkasz ale w mojej okolicy, większa wieś to fachowiec ktory daje pewnosc ze bedzie robota dobrze wykonana bierze okolo 35-40zł za polozenie plytek, znam takiego co i za 15zł polozy, ale ja lewą ręką bym to lepiej zrobił. Natomiast w nie odległym Krakowie za taką robote jak u mnie na wsi, w bardzo dobrym standardzie to wołaja około 60zł, a są tacy co i więcej zawołaja, ale nie ma gwarancji ze dobrze zrobia bo to miasto to lubia nacinac, tak Ci dla przykladu podaje, wiec rób jak uwaząsz. Natomiast wiem jak to jest nie miec czasu i ciągnąć taki remont tygodniami. Jezeli wszystko dobrze zrobiles, to w sumie fachowcy od plytek to nie jest zly pomysl o ile dobrze robia, bo wlasnie koncowy efekt czyli polozenie plytek bardzo wazny i bedziesz mial dobrze zrobione. Mi najgorzej wyszlo zafugowanie Dlatego ich biorę... są trochę hmmm, nie prowadzą takiej działalności, wiem że tam remonty trzepią po godzinach itp., ale n ojest parę rzeczy dla mnie niepokojących jak sie znimi spotkałem, chociaż na miejscu już no, konkretnie gadali. Chodzi też o to, że jak kładłem płyty GK, to kładłem żeby były prosto ze ścianą, dopiero potem pomyślałem o zmierzeniu kątów I to jest największa bolączka, że kąty trochę się rozchodzą, co mnie dobiło, bo ogólnie ściany w bloku nie mają kąta, + moje małe niedociągnięcie i jest mega błąd. Oni przyszli, pomierzyli i będą musieli trochę nadciepnąć kleju albo tynku, zdołowałem się tym że tyle to robiłem, starałem się, ale nie o wszystkim pomysłałem... zgodnie z powiedzeniem: Pierwszy dom wybuduj wrogowi, Drugi teściowej Trzeci sobie... Niech przyjdą, poprawią, zrobią i ok, a ja od dziś żyje Nauczyłem się sporo, za 2 razem zrobię to o wiele lepiej i doświadczenie się przyda. Jednak ja jestem w czymś innym dobry, jestem podróżnikiem i zabija mnie to cągłe remontowanie, GRUBE remontowanie, bo majsterkować lubie. Dziękuje za rady Przyjdą, zrobią i ok. 30zł za metr biorą, wię niech zrobią, ja ich będe kontrolował co jakiś czas i będzie dobrze Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 20.09.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Ja tez lubie podroze ale roznie z tym bywa : ) wiecej czytam ksiazek jak sam jezdze. Nie pamietam czy Tobie pisalem zeby sobie na podlodze kąty rozmiezyc czy nie, ale no coz, kąty mozna by olac gdyby nie wanna czy kabina, wtedy musi byc kąt bo bedzie lipa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSparrow 22.09.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Wziałem inną ekipę. Tamtej sie przestraszyłem... żal na kółkach. Nowi, wezmą 3000zł za wykafelkowanie łazienki i dokonczenie ubikacji, plus ścinanie na kąt kafelek na półki, wykonczenie wszystkiego, zamontowanie kabiny prysznicowej i w sumie wszystkiego co trzeba. Więc płacę, do 2 tyg. mają to zrobić, wchodzę i w łazience jest wszystko zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 22.09.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Zazwyczaj taka lazienka wlasnie tyle kosztuje, jezeli robi ja dobry fachowiec na wysoki standard, choc Ty i tak sam duzo roboty podciagnales. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts