raf2 19.09.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Witajcie! Chodzi o to, że moja babcia postanowiła w swoim domu (1940 rok) wymienić okna w pokojach. Znajdują się one na ścinie zbudowanej z połówki (!) bala. Chodzi o to, że owa ściana jest już w marnym stanie, próchnieje, nie wiadomo, ile to jeszcze wytrzyma. W latach 80 zrobili tam podmurówkę, ale ściana i tak już kiepska. I tu pojawia się moje pytanie - co z tym można zrobić? Od razu zaznaczam, że na budowlance to marnie się znam. Czy da się w istniejącym budynku postawić nową ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.10.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Witajcie! Chodzi o to, że moja babcia postanowiła w swoim domu (1940 rok) wymienić okna w pokojach. Znajdują się one na ścinie zbudowanej z połówki (!) bala. Chodzi o to, że owa ściana jest już w marnym stanie, próchnieje, nie wiadomo, ile to jeszcze wytrzyma. W latach 80 zrobili tam podmurówkę, ale ściana i tak już kiepska. I tu pojawia się moje pytanie - co z tym można zrobić? Od razu zaznaczam, że na budowlance to marnie się znam. Czy da się w istniejącym budynku postawić nową ścianę? Oczywiście się da . Kwestia za ile ? Weź jakiegoś dobrego cieślę, najlepiej oderwanego na chwilę, od budowy domu z bali. Oceń sam licząc, ile bali kwalifikuje się do wymiany np dźgając dłutkiem, nożem gwoździem etc. Oceń koszt tych bali no i projekt podparcia reszty domu aby tą ścianę rozebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niepokorny 13.10.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Wszystko się da, tylko, że czasami to jest strasznie drogie. Znamwielu ludzi, którzy żałują, że nie sprzedali starego domu, bo budowa jest tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts