lukaszkwap 20.09.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Mam pilne pytanie podpisałem umowę przedwstępną zakupu mieszkania ,przeglądając fora remontowe okazało się ,że spółdzielnia mieszkaniowa musi wydać zgodę na remont ja natomiast nie wiedziałem,że jest taka konieczność! Dzwoniłem do spółdzielni to osoba pracująca kazała mi przyjść jak już będę właścicielem mieszkania i nic mi nie powiedziała.Remont jaki chcę wykonać to ( płytki panele malowanie itp) + najwazniejsze zrobić aneks kuchenny w salonie na ścianie chcę zrobić zlew płyte indukcyjną i lodówkę,boję się czy spóldzielnia może mi zakać tego aneksu ? nie wyobrażam sobie mieszkania które nie ma aneksu i wolę stracić wpłacone pieniądze niz kupić mieszkanie gdzie nie będzie aneksu.Akt notarialny mam podpisać we wtorek i wtedy nie będzie odwrotu.Co robić ? Edytowane 20 Września 2015 przez lukaszkwap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 20.09.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Nie chodzi o pozwolenie na "zwykłe" remonty. To jest normalna rzecz i o taką spółdzielni pytać nie musisz:) Chodzi o zmiany konstrukcyjne mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkwap 21.09.2015 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Dziękuję za odpowiedz,chyba zaryzykuję...napiszę po remoncie czy nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts