monic167 21.09.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Witam jako że będziemy na dniach chcieli zdecydować się na zakup paneli do domu , szukam czegoś co będzie dość zgrabnie i względnie imitować wygląd desek. odcień złotego/ beżowego dębu. dom w stylu minimalistycznym / skanynawskim macie jakieś swoje sprawdzone typy ?? wpadł mi w oko Kronopol Aurum, ale szukam czegoś co może będzie nieco tańsze -max 50zł mkwi możliwe do położenia na podłogówce pozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 22.11.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 też coś podobnego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.11.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Super, dwa posty, dwie reklamy.A przeczytałeś, że założyciel wątku szukał czegoś do 50zł/m2 ? Ja mam Dąb Miodowy z Kronopol Aurum.Wygląd OK, poza tym ma 12cm i sporą gęstość, co można było odczuć podczas cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 26.11.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Hmm, właśnie. W Poznaniu i Gdańsku (sam brałem z Gdańska) sa takie sklepy gdzie można nabyć alure. Właściwie szukam tu czego innego ale fajne rozwiązanie mam u siebie, więc się podzielę. Można mieć "drewno", jednocześnie ułatwić sobie po prostu życie nie pielęgnując tego drewienka no i nie wydając całej tej kasy. Forbo Allura bo u mnie sprawdzają się świetnie od 3-ch lat. Podłogowe ogrzewanie jak najbardziej. A wzory są wyszukane i można pomarzyć- nawet drewno egzotyczne. Pisałem wcześniej czemu mi tak przypadły do gustu - "Czemu to jest lepsze od paneli? Są to cienkie 2 lub 2,5 mm panele PVC prawie idealnie imitujące deski drewniane. Często są nawet lekko fazowane na brzegach, dzięki czemu po ułożeniu obok siebie powstaje efekt wizualny, że każda deska jest oddzielna. Fajnie to wygląda. Czasami nawet powierzchnia jest wytłaczana jak słoje drewna. Niektórzy muszą się schylić i dotknąć, żeby się przekonać czy to drewno czy nie. Zalety ? Nie skrzypi, nie trzeba cyklinować (nie wierzcie w bezpyłowe cylkinowanie ), łatwo się czyści, nie rysuje się jak lakier bo go nie ma, nie stuka jak laminaty przy chodzeniu, nie jest wrażliwe na wodę. Wady ? Nie jest naturalne jak drewno. Ale to chyba nadal zaleta jeśli praktycznie na to spojrzeć... " Pisząc prościej, posiadasz komunistyczne PCV pomalowane w kolorze drewna. Można i tak i można się z tego cieszyć, każdy ma swoje wybory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 27.11.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Za 59zł można kupić w castoramie deske trójwarstwowa z barlinka. Tylko trzeba akurat trafić na promocje na pasujący kolor, bo zmianiają sie co chwila. Mam juz 2 lata i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 29.11.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Za 59zł można kupić w castoramie deske trójwarstwowa z barlinka. Tylko trzeba akurat trafić na promocje na pasujący kolor, bo zmianiają sie co chwila. Mam juz 2 lata i jest super Trochę się pochwalę - mnie mój parkiet dębowy olejowany, na gotowo wyniósł mniej niż te 59 zł, jest cienki to prawda, ale i tak dębu jest w nim więcej niż w desce barlinieckiej i kiedyś jeśli zajdzie taka potrzeba będę mógł go odnowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 29.11.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Ooo to pieknie Ci się udało trafić. Bo ceny, któe ja widziałęm to na pewno nie jest na moja kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczupakq 02.12.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Podłączę się do tematu czy ktoś wie może co to za panele na zdj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts