patryk2000 21.09.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Sprzedaję swój stary telewizor. W związku z tym zastanawiam się jak go przygotować do wysyłki. Orientujecie się czy wystarczy go tylko zapakować w oryginalne pudełko i dodatkowo zabezpieczyć folią bąbelkową w kartonie? Czy może potrzebuję jakieś inne dodatkowe zabezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekWrocław 21.09.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 A czym będziesz wysyłał ten tv? Bo wydaje mi się, że kurierzy mają też jakieś tam swoje normy co do takich niestandardowych paczek. Dlatego może lepiej spytać bezpośrednio kuriera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 21.09.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Nawet jeżeli dopłacisz opcję ,, ostrożnie szkło, kierunek do góry<< to i tak postawią Ci na niego jakąś paletę , lodówkę . Ja już nie zaufam żadnej firmie kurierskiej. Odpuść sobie ten zysk - sprzedawaj z odbiorem osobistym lub dowieź za opłatą paliwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.09.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 ubezpiecz przesyłkę. opcja spr. paczki przy dostawie. i firmowe opakowanie - karton i styropiany + oznaczenia na paczce.Inaczej firma kurierska w razie uszkodzenia zwali wszystko na złe zapakowanie lub oznaczenie przesyłki. Jeszcze jedno. podwójny karton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patryk2000 22.09.2015 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 A czym będziesz wysyłał ten tv? Bo wydaje mi się, że kurierzy mają też jakieś tam swoje normy co do takich niestandardowych paczek. Dlatego może lepiej spytać bezpośrednio kuriera? Chcę wysłać kurierem KEX, ale za pośrednictwem takiego portalu Wysyłaj Taniej, żeby mniej zapłacić. W sumie, o tym żeby zapytać bezpośrednio u nich nie pomyślałem. Nawet jeżeli dopłacisz opcję ,, ostrożnie szkło, kierunek do góry<< to i tak postawią Ci na niego jakąś paletę , lodówkę . Ja już nie zaufam żadnej firmie kurierskiej. Odpuść sobie ten zysk - sprzedawaj z odbiorem osobistym lub dowieź za opłatą paliwową. No właśnie obawiam się, że odbiór osobisty bardzo zawęży mi grono zainteresowanych kupnem. ubezpiecz przesyłkę. opcja spr. paczki przy dostawie. i firmowe opakowanie - karton i styropiany + oznaczenia na paczce. Inaczej firma kurierska w razie uszkodzenia zwali wszystko na złe zapakowanie lub oznaczenie przesyłki. Jeszcze jedno. podwójny karton. Dzięki za bardzo konkretne porady! Chociaż zastanawiam się skąd mógłbym wziąć styropian, bo oryginalnego z pudełka po Tv to już nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw.szikur 23.09.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Nawet jeżeli dopłacisz opcję ,, ostrożnie szkło, kierunek do góry<< to i tak postawią Ci na niego jakąś paletę , lodówkę . Ja już nie zaufam żadnej firmie kurierskiej. Odpuść sobie ten zysk - sprzedawaj z odbiorem osobistym lub dowieź za opłatą paliwową. Już też bez przesady. Nie każdy kurier to partacz. Patryk, wiesz już coś może w temacie? Pytałeś tej firmy kurierskiej? Chętnie podepnę się pod wątek bo będę sprzedawał TV razem z konsolą i zastanawiam się jak to pakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabi.an 23.09.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Folia bąbelkowa jest dobra, ale warto jeszcze to czymś dodatkowo ubezpieczyć. Często do paczek dołączane są airbagi (takie foliowe "poduszeczki" napełnione powietrzem) i wiem, że one doskonale chronią paczkę podczas transportu i jeżeli masz możliwość zakupienia gdzieś takich airbagów to warto się zatroszczyć, szczególnie przyłożyć je od strony wyświetlacza, bo każde puknięcie może spowodować albo pojawienie się dead pixeli albo zniszczenie całego telewizora czego przecież chciałbyś uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkros 29.09.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 A jaki byście polecili sprzęt kategorii kina domowego? Głownie chodzi mi o dobry system nagłośnienia, bo to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz S4H 01.10.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Wszystko zależy od wymiarów pomieszczenia, budżetu, rodzaju kolumn, tego co chcemy pod kino podłączyć i na czym Ci w głównej mierze zależy. Podaj więcej szczegółów to postaram Ci się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozimektomy 21.10.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Może nie do końca w temacie, ale przypomniał mi się skandal z Fedexem, ja bym chyba nie zaryzykował.. youtube.com/watch?v=PKUDTPbDhnA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia_87 29.10.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 ja bym nie ryzykowała, to są tak delikatne urządzenia, że chybabym dostała zawału czekając az kurier mi dowiezie zamówiony przeze mnie sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARENO 29.10.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 ee tam gadanie, tylko sprawdzic je trzeba przy odbiorze, zaden wiekszy sklep nie będzie miał problemu z gwarancja. Szkoda sobie szarpać reputację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 30.10.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Kupowałam 3 sztuki już, wszystkie przyszły takie jak miały być ( 38" 40" 48" zakrzywiony) nie ma strachu przecież można otworzyć i sprawdzić sprzęt przy kurierze , a w necie zawsze można wyhaczyć dobrą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts