Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysyłka telewizora kurierem

patryk2000

Recommended Posts

A czym będziesz wysyłał ten tv? Bo wydaje mi się, że kurierzy mają też jakieś tam swoje normy co do takich niestandardowych paczek. Dlatego może lepiej spytać bezpośrednio kuriera?

Chcę wysłać kurierem KEX, ale za pośrednictwem takiego portalu Wysyłaj Taniej, żeby mniej zapłacić. W sumie, o tym żeby zapytać bezpośrednio u nich nie pomyślałem.

Nawet jeżeli dopłacisz opcję ,, ostrożnie szkło, kierunek do góry<< to i tak postawią Ci na niego jakąś paletę , lodówkę . Ja już nie zaufam żadnej firmie kurierskiej. Odpuść sobie ten zysk - sprzedawaj z odbiorem osobistym lub dowieź za opłatą paliwową.

No właśnie obawiam się, że odbiór osobisty bardzo zawęży mi grono zainteresowanych kupnem.

ubezpiecz przesyłkę. opcja spr. paczki przy dostawie. i firmowe opakowanie - karton i styropiany + oznaczenia na paczce.

Inaczej firma kurierska w razie uszkodzenia zwali wszystko na złe zapakowanie lub oznaczenie przesyłki.

Jeszcze jedno. podwójny karton.

Dzięki za bardzo konkretne porady! Chociaż zastanawiam się skąd mógłbym wziąć styropian, bo oryginalnego z pudełka po Tv to już nie mam.

Nawet jeżeli dopłacisz opcję ,, ostrożnie szkło, kierunek do góry<< to i tak postawią Ci na niego jakąś paletę , lodówkę . Ja już nie zaufam żadnej firmie kurierskiej. Odpuść sobie ten zysk - sprzedawaj z odbiorem osobistym lub dowieź za opłatą paliwową.

Już też bez przesady. Nie każdy kurier to partacz.

Patryk, wiesz już coś może w temacie? Pytałeś tej firmy kurierskiej?

Chętnie podepnę się pod wątek bo będę sprzedawał TV razem z konsolą i zastanawiam się jak to pakować.

Folia bąbelkowa jest dobra, ale warto jeszcze to czymś dodatkowo ubezpieczyć. Często do paczek dołączane są airbagi (takie foliowe "poduszeczki" napełnione powietrzem) i wiem, że one doskonale chronią paczkę podczas transportu i jeżeli masz możliwość zakupienia gdzieś takich airbagów to warto się zatroszczyć, szczególnie przyłożyć je od strony wyświetlacza, bo każde puknięcie może spowodować albo pojawienie się dead pixeli albo zniszczenie całego telewizora czego przecież chciałbyś uniknąć.

• 3 weeks później...