dominikki 21.09.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 WitamBędę montował bramę przesuwną. Będzie ona zamontowana na dwóch podstawach z rolkami. Do podstaw wykonałem fundament. I tu mam pytanie. Ile czasu muszę czekać od wylania betonu aby można było zamontować podstawy i bramę? Aby zamontować podstawy planuję wywiercić otwory i szpilki wkleić na kotwę chemiczną. Dodam jeszcze, że brama waży niecałe 200 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 21.09.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Moim zdaniem nie musisz czekać jakoś strasznie długo, bo fundament pełni raczej rolę obciążenia i raczej powieszenie na nim bramy nie spowoduje pękania. To nie strop.Ja bym poczekał tydzień i wieszał, choć beton osiągnie pełną wytrzymałość dopiero po miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikki 21.09.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Dzięki za podpowiedź. Właśnie zrobię jak napisałeś. Tydzień odpoczynku i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts