Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podjazd z kostki kamiennej ?

Recommended Posts

Witam, mam pytanie do forumowiczów na temat podjazdu, czy robił ktoś podjazd z kostki kamiennej i jakie ma z tym doświadczenia. Planuję podjazd około 10 m długości szeroki na 4m. Słyszałem rożne opinie jedni chwal drudzy twierdzą ze standardowa kostka chodnikowa jest lepszym rozwiązaniem. Tutaj podaję link do takiej kostki o jaką mi chodzi MODEROWANO proszę o wasze opinie w tej sprawie. Edytowane przez finlandia

Jeżeli dobrze mi się wydaję to ta kostka kamienna wygląda praktycznie tak samo jak granit epoka, albo to raczej ten produkt wygląda tak samo jak kostka, o której jest wcześniej mowa. No i odnośnie jej, to mi się podoba, a doświadczenia w układaniu nie mam żadnego więc ocenię tylko walory estetyczne :)

• 2 weeks później...

Dołączam się z moimi pytaniami do użytkowników bądź wykonawców tego rodzaju podjazdów.

Czy jesteście zadowoleni? Jak taki podjazd trzeba pielęgnować?

Czy nie porasta zielskiem? (Teraz mam tłuczeń i co sezon walczę z zielskiem :()

Czy jeśli chcę kostkę układaną w rzędach prostych, potrzebna jest do tego specjalna wielkość/specjalny gatunek kostki?

Czy pod kostką, na warstwę piachu idzie zaprawa sucha, czy warto jeszcze dać warstwę tłucznia?

Bardzo podobają mi się naturalne materiały, ale nie znam praktycznych aspektów użytkowania. Mam dojazd na posesję z nieutwardzonej drogi, więc nie wiem też, czy dobrze sobie poradzę z usuwaniem błota z takiej kostki?

Będę wdzięczna za opinie.