Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bardzo popękany strop 2 dni po zalaniu - dużo zdjęć

Recommended Posts

• Odpowiedzi 304
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No Twój strop wygląda rzeczywiście świetnie.

Równy i jednakowy.

Gratuluję.

Następny strop też mi taki wyjdzie :) Mam nadzieję :)

A jaki styropian mam położyć na swój strop żeby ocieplić poddasze niemieszkalne? 10 cm czy 15 cm? Jakaś konkretna marka/model?

Co do grubości styropiany to zdania są podzielone ale z kim bym nie rozmawiał to słyszę że 10cm to już się nie daję na ocieplanie stropu ani podłogi,

Mój kierbud powiedział że miniumum teraz to 15 ,a są tacy co dają i 20 cm.

Jaka jest różnica cieplna między 10,15,20 tego nie wiem ale na pewno nie jest tak że między 10 a 20 jest 2 razy lepiej, różnice są sporo mniejsze,

Co do grubości ważniejsze myślę będzie właściwe wykonanie ocieplenia stropu tak aby ciepło nie spierdzielało gdzieś bokami i przez szparki, staraj się też unikać łączenia dużej ilości odpadów z ciętych wcześniej płyt styropianowych.

Ja osobiście na strop bym dał na zakład np 10 i 5 do 8 płyty styro grafitowego.

Pogadaj z kierbudem co doradzi.

Co do grubości styropiany to zdania są podzielone ale z kim bym nie rozmawiał to słyszę że 10cm to już się nie daję na ocieplanie stropu ani podłogi,

Mój kierbud powiedział że miniumum teraz to 15 ,a są tacy co dają i 20 cm.

Jaka jest różnica cieplna między 10,15,20 tego nie wiem ale na pewno nie jest tak że między 10 a 20 jest 2 razy lepiej, różnice są sporo mniejsze,

Co do grubości ważniejsze myślę będzie właściwe wykonanie ocieplenia stropu tak aby ciepło nie spierdzielało gdzieś bokami i przez szparki, staraj się też unikać łączenia dużej ilości odpadów z ciętych wcześniej płyt styropianowych.

Ja osobiście na strop bym dał na zakład np 10 i 5 do 8 płyty styro grafitowego.

Pogadaj z kierbudem co doradzi.

Wykonanie tego typu stropu to zazwyczaj jest 15 cm, watpie by ktoś zszedł poniżej tej liczby przy docieplaniu stropu

• 4 weeks później...