NowyT 22.09.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam wszystkich, chciałbym poznac opinie użytkowników ogrzewania na propan, konkretnie chodzi mi o zużycie (w litrach) na sezon zimowy oraz jakie macie temperatury w domach, przy założeniu że dom ok. 150m ocieplony standardowo 15cm styro na ścianach, 30 wełna na stropie. Na większości forach powszechna jest opinia że to ogrzewanie bardzo drogie (zwłaszcza przy dzierżawie zbiornika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.09.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Zużycie zależy od zapotrzebowania. Przedstawione przez Ciebie dane, bez rzetelnego OZC, nie pozwalają na określenie nawet przybliżonych ilości.Przy własnym zbiorniku koszty zbliżone są do gazu ziemnego. W niektórych regionach kraju taniej, a w tym roku taniej o 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 27.09.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Drogie ale komfortowe.Mieszcze się spokojnie w jednej butli na sezon .Na dodatek gotujemy na gazie.W stopce moja hacjenda.Za pare lat będzie gaz miejski i dlatego tak zdecydowałem.No i nie mialbym miejsca na skladowanie np.drewna lub wegla lub pelletu Edytowane 27 Września 2015 przez CafeDelTom27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.09.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 @CafeDelTom27 Drożej niż gaz ziemny?Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 03.10.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Jestem "szczęśliwym" dzierzawcą butli wiec miejskim było by taniej zapewne ale nienarzekam .Wiedzialem na co się decyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts