MoHardcore 22.09.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Witajcie. Remontuje stary dom. Tynki wapienne zrzucone i polozone cementowo wapienne, sezonowane. Salon i jadalnia byla kladzione na profilach tynkarskich...wiec sa lekkie fale na scianie, a potem juz jechalem sama łata i sa idealnie rowne. Nie ma zadnych dziur, ubytkow, peknkec (poza otworami okiennymi i drzwi... nie wychodzilo mi). Czy przed gladziami musze to szpachlowac? Nie jestem januszem budownictwa i nie chce miec fuszerki wiec wole zapytac. Szukalem ale nigdzie jasno nie bylo to napisane. Podobno szpachlowanie poprawia przyczepnosc gladzi. Oczywiscie bedzie to zagruntowane ( atlas uniwersalny). Gips z doliny nidy i gladz z euromixu gx01 oraz megaron super finisz. Na super finiszu pisze ze nie wymaga gruntowania ani moczenia, ale gruntowac bede. Poki co chce sprobowac jedno pomieszczenie...najwyzej przyjda fachowcy druga sprawa to katowniki alu na narozach... w drzwiach mam tylko w salonie. Moge pod szpachle polozyc te katowniki? Pozdrawiam Edit/ jednak tynk ma zarysowania. Uzywalem piasku 0-4 bez przesiewania. Edytowane 22 Września 2015 przez MoHardcore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts