kriss1983 22.09.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Witam Zakończyłem budowę domu jednorodzinnego koło Bydgoszczy. Podlegam z odbiorem pod Powiatowego Inspektora Nadzoru w Bydgoszczy. Mój kierownik budowy zakończył dziennik budowy, w piątek geodeta przekaże mi inwentaryzację geodezyjną podwykonawczą. Poza tym posiadam takie dokumenty jak: 1. Przegląd kominiarski2. Protokół z pomiarów elektrycznych,3. Pozytywnie rozpatrzona decyzję w sprawie zgłoszenia budowy przydomowej oczyszczalni,4. Dokument potwierdzający nadanie numeru budynku i nazwy ulicy przy, której stoi budynek.5. Zawiadomienie o zakończeniu budowy obiektu budowlanego6. Oświadczenie kierownika budowy o zakończeniu budowy i uprzątnięciu placu budowy. Czy są to wszystkie wymagane dokumenty ? Czy w końcu wymagany jest protokół z charakterystyka energetyczna budynku ?Czy potrzebny jest protokół, badanie instalacji wodnej wewnątrz budynku ? W zawiadomieniu o zakończeniu budowy w liście załączników jest: " potwierdzenie, zgodnie z odrębnymi przepisami, odbioru wykonanych przyłączy" - czy musze robić odbiory przyłączonych mediów takich jak prąd i woda ? Czy potrzebne są umowy na dostarczenie energii elektrycznej i na dostarczanie wody ? Proszę o informację. Pozdrawiam Edytowane 22 Września 2015 przez kriss1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 23.09.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Witam Zakończyłem budowę domu jednorodzinnego koło Bydgoszczy. Podlegam z odbiorem pod Powiatowego Inspektora Nadzoru w Bydgoszczy. Mój kierownik budowy zakończył dziennik budowy, w piątek geodeta przekaże mi inwentaryzację geodezyjną podwykonawczą. Poza tym posiadam takie dokumenty jak: 1. Przegląd kominiarski 2. Protokół z pomiarów elektrycznych, 3. Pozytywnie rozpatrzona decyzję w sprawie zgłoszenia budowy przydomowej oczyszczalni, 4. Dokument potwierdzający nadanie numeru budynku i nazwy ulicy przy, której stoi budynek. 5. Zawiadomienie o zakończeniu budowy obiektu budowlanego 6. Oświadczenie kierownika budowy o zakończeniu budowy i uprzątnięciu placu budowy. Czy są to wszystkie wymagane dokumenty ? Czy w końcu wymagany jest protokół z charakterystyka energetyczna budynku ? Czy potrzebny jest protokół, badanie instalacji wodnej wewnątrz budynku ? W zawiadomieniu o zakończeniu budowy w liście załączników jest: " potwierdzenie, zgodnie z odrębnymi przepisami, odbioru wykonanych przyłączy" - czy musze robić odbiory przyłączonych mediów takich jak prąd i woda ? Czy potrzebne są umowy na dostarczenie energii elektrycznej i na dostarczanie wody ? Proszę o informację. Pozdrawiam u mnie to wszystko kierbud zalatwiał, pojechałem z dokumentami, wybrala co potrzebne i za pare dni dala mi papier ze starostwa o odbiorze. a wiec tak tobie chodzi chyba o audyt energetyczny, od marca tego roku nie jest potrzebny. co do instalacji wodnej wew budynku to nic takeigo nie potrzeba, musisz miec protokoly odbioru i szczelnosci wody, ew gazu jak jest. a z pradu umowe i oczywiscie protokol pomiaru wew budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts