Zielony Inwestor 22.09.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 WitamCieszyłem się, że będę miał kominy murowane (przewody wentylacyjne z pustaka + ocieplony wkład ceramiczy pod kominek), które ponad dachem będą murowane z klinkieru. Kominy dość spore. Teraz patrzę na to jak na wielkie radiatory na dachu. Faktycznie będzie to wielki mostek cieplny, czy tylko mi odbija na punkcie docieplania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 22.09.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Mam kominy z klinkieru i dzisiaj nie zrobiłbym tak.Kupiłem najtańszego Jopka, jest "dziurkowany" i w tym problem.O pełnym nawet nie pomyślałem.Teraz całość rąbnąłbym w styropianie, na to siatka z klejem i płytka klinkierowa lub mozaika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.09.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam Cieszyłem się, że będę miał kominy murowane (przewody wentylacyjne z pustaka + ocieplony wkład ceramiczy pod kominek), które ponad dachem będą murowane z klinkieru. Kominy dość spore. Teraz patrzę na to jak na wielkie radiatory na dachu. Faktycznie będzie to wielki mostek cieplny, czy tylko mi odbija na punkcie docieplania? To chyba zależy dużo od sprawności kotła, ale komin tu nic nie zmieni. Im więcej ciepła będziesz puszczał kominem, tym będzie bardziej ciepły. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony Inwestor 22.09.2015 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 To chyba zależy dużo od sprawności kotła, ale komin tu nic nie zmieni. Im więcej ciepła będziesz puszczał kominem, tym będzie bardziej ciepły. I tyle. a w przypadku, gdy komin będzie pełnił rolę tylko wentylacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.09.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 a w przypadku, gdy komin będzie pełnił rolę tylko wentylacyjną? Raczej nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts