Robi25 22.09.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam. Proszę o informację czy ktoś podczas montażu instalacji do wody pitnej oraz CWU podczas skręcania rur zamiast pakuł lub taśmy teflonowej stosował uszczelniacz do połączeń gwintowych np. LOCTITE 577 lub jakieś inne. Jeśli tak to proszę o wady i zalety takiego rozwiązania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 23.09.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Witam. Proszę o informację czy ktoś podczas montażu instalacji do wody pitnej oraz CWU podczas skręcania rur zamiast pakuł lub taśmy teflonowej stosował uszczelniacz do połączeń gwintowych np. LOCTITE 577 lub jakieś inne. Jeśli tak to proszę o wady i zalety takiego rozwiązania Pozdrawiam Zworc uwage jakie rury takim uszczelniaczem mozna łączyc. Jak kiedys szukalem takiego produktu to konkretne uszczeniacze byly przenaczpne do konkretnych materiałów. Zalety. Pewnie jeszcze szczelne i trudno popsuc. To jest jakis twardiejacy klej. Wady. Pewnie trudno ruszyc. Mam czyms takim wkejone dysze rozbryzgowo u gory hydrofora. Jak chcialem odkrecic to nie dałem rady. Mam jeszcze pomysl inny dla Ciebie. Pakuly sa brudne, tasma teflonowa trudna w uzyciu. Sprobuj nic teflonowa. Nie przesuwa sie tak jak tasma teflonowa, jest czysta i szybka w uzyciu. A cos samemu robilem w domu to wylacznie nicia i nic sie niegdy nie działo.Jest droga ale wydajna. Gwintu z tasma teflonowa nie mozna po sreceniu ruszyc/poprawic. Z nicia nie ma tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts