zbigor 23.09.2015 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 WitamNiedługo po tynkowaniu- ok. połowy października planuję wylanie posadzki Solis A na podłogówkę. Jednak nie będę w tym roku robił dalszych prac wykończeniowych. Mam w związku z tym pytanie czy istnieje możliwość by nie ogrzewać budynku. Jak to wpłynie na jakość wylewki. Wietrzenie budynku będzie zapewnione poprzez uchylanie okien i wentylację mechaniczną. Mam też pytanie odnośnie anhydrytu w garażu. Czy jest on dopuszczony do wylewania w takich pomieszczeniach? Autoryzowany wykonawca Lafarge twierdzi że nic się nie stanie ale ja mam wątpliwości czy wilgoć z kół samochodu nie zniszczy podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 04.10.2015 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Witam, Jastrych anhydrytowy wytrzyma zimę bez ogrzewania i nie straci przy tym na jakości. Jeśli chodzi o anhydryt w garażu, to istnieje taka możliwość. Jednak na ile jest to możliwe, należy zabezpieczyć miejsca narażone na wilgoć, dlatego na posadzki warto ułożyć np. gres. PozdrawiamMarek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacks 05.10.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witam A w garażu będzie ogrzewanie podłogowe ? I Jak będzie rozwiązany problem spadków ? Witam Niedługo po tynkowaniu- ok. połowy października planuję wylanie posadzki Solis A na podłogówkę. Jednak nie będę w tym roku robił dalszych prac wykończeniowych. Mam w związku z tym pytanie czy istnieje możliwość by nie ogrzewać budynku. Jak to wpłynie na jakość wylewki. Wietrzenie budynku będzie zapewnione poprzez uchylanie okien i wentylację mechaniczną. Mam też pytanie odnośnie anhydrytu w garażu. Czy jest on dopuszczony do wylewania w takich pomieszczeniach? Autoryzowany wykonawca Lafarge twierdzi że nic się nie stanie ale ja mam wątpliwości czy wilgoć z kół samochodu nie zniszczy podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 05.10.2015 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Miała być podłogówka ale nie będzie. Spadek będzie 1% w stronę bramy garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacks 05.10.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Tak z czystej ciekawości Jaka jest przewidziana grubość wylewki ?Miała być podłogówka ale nie będzie. Spadek będzie 1% w stronę bramy garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacks 05.10.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Sory za podbicie ;0 Witam Niedługo po tynkowaniu- ok. połowy października planuję wylanie posadzki Solis A na podłogówkę. Jednak nie będę w tym roku robił dalszych prac wykończeniowych. Mam w związku z tym pytanie czy istnieje możliwość by nie ogrzewać budynku. Jak to wpłynie na jakość wylewki. Wietrzenie budynku będzie zapewnione poprzez uchylanie okien i wentylację mechaniczną. Mam też pytanie odnośnie anhydrytu w garażu. Czy jest on dopuszczony do wylewania w takich pomieszczeniach? Autoryzowany wykonawca Lafarge twierdzi że nic się nie stanie ale ja mam wątpliwości czy wilgoć z kół samochodu nie zniszczy podłogi. Podstawowa zasada: Po wylaniu anhydrytu 3 dni nie wietrzymy pomieszczeń ! zakaz otwierania okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 05.10.2015 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Grubość 5-6 cm przy bramie garażowej i rośnie o 1cm na długości 1m do 5 metra garażu i dalej płasko.O zasadach wietrzenia anhydrytu wiem. Chodziło mi o to że gdy już będzie można wietrzyć to będzie to zrobione skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts