kanio 23.09.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Witam, Sprawa wygląda tak. Mam do położenia około 80 m^2 gresu na podłogówkę. Jako, że niedługo mam mieć montowana kotłownie to postanowiłem kupic do tego pomieszczenia już cześć płytek i je ułożyć. Płytki będą te same co w salonie a więc był to dobry moment aby sprawdzić jak będą się prezentowały po ułożeniu. Płytki te maja wymiar 120x20 cm są to płytki z Paradyża. No niestety płytki są krzywe, bo położone na jastrychu, który jest praktycznie jak lustro równy płytka widać że środkiem odchodzi od podłogi. Jest to jakieś 2-3 mm ale jednak. Pod światło może być widoczne. Teraz pytanie, bo kupiłem z ciekawości system do poziomowania płytek perfectlevel i myślę aby ściągnąć płytkę środkiem aby zredukować nierówność. Płytki będę układał z przesunięciem o 1/3 długości. Teraz główne pytanie go jeśli płytka się nawet podda klej złapie to czy w przyszłości :nie odspoi się i nie pęknie ze względu na naprężenia Co o tym sądzicie ? W sumie nie kupiłem jeszcze całej podłogi więc teraz najlepszy czas na decyzję. Ale jakoś te mi najbardziej podchodzą cena/wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts