maciekchn 23.09.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Witam miałem przybudowany do domu ganek z drewna (dom z cegły) zdemontowałem deski i zrobiłem z cegły troszkę go wydłużając , ale nie zgłaszałem nikomu ani nic, teraz sąsiad zaczyna się czepiać ze zglsi, jak można go uprzedzić by nie dostać kary? i co zrobić ? druga kwestia to kwestia domów dobudowane są tyłami do siegie, jak to jest z granica , czy zabudowy nie muszą być 1,5metra odsunięte od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 24.09.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Fajny sąsiad. Chyba się flaszki domaga. Udaj się do starostwa albo wyślij kogoś incognito i niech się dowie co i jak z takim remontem . Druga część pytania to za bardzo nie wiem o co chodzi? Może jakiś rysunek wrzuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekchn 24.09.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Fajny sąsiad. Chyba się flaszki domaga. Udaj się do starostwa albo wyślij kogoś incognito i niech się dowie co i jak z takim remontem . Druga część pytania to za bardzo nie wiem o co chodzi? Może jakiś rysunek wrzuć. raczej guza ... jego dom i moj sa "połaczone" plecami prawie jak blizniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 24.09.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Stan istniejący jest do zachowania, chyba że dane budynki były wybudowane bez pozwolenie.W temacie ganka to raczej nic teraz nie zwojujesz. Jeżeli nadzór włoży w to palce, to będzie kara lub nakaz doprowadzenia do stanu pierwotnego. Kary są bardzo wysokie. Dogadaj się z sąsiadem, to najlepsza moja rada inaczej czeka Cię rozbiórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 24.09.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 A sąsiad tam czego nie pobudował ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekchn 30.09.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 A sąsiad tam czego nie pobudował ostatnio ? wlasnie nie , mieszka tam 50 lat a ja 3 lata wczesnie babcia mieszkala, to nic nie robila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michbryg 07.10.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Najlepiej szybko dogadaj się z sąsiadem. Takie spory są niepotrzebne skoro mieszkacie praktycznie za ścianą. Bo jeśli ganek nie będzie spełniał warunków technicznych to decyzja może być rozbiórkaale jeśli są zachowane odległości do granicy działki to raczej trzeba będzie przedstawić projekt budowlany i go zatwierdzić, tj. uzyskać pozwolenie na budowę. Nadzór raczej nie wymaga rozbiórek w takich sprawach. No chyba, że sąsiad ma wtyki w nadzorze... Ps. domy przylegają do siebie i z tego wynika, że jest to po prostu zabudowa bliźniacza lub zabudowa w granicy działki - to jest jak najbardziej normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts