Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciężarówka na budowie ?

Gość

Recommended Posts

jeszcze łopaty nie wbiliśmy na budowie ( zaczynamy w sierpniu) , a mój mąż kupił samochód ...duży,podwyższany z opuszczanym tyłem -Renaut Master 93 Twierdzi,że osobówka w czasie budowy może być malo -przydatna , a ta ciężarowka będzie super.Czy rzeczywiście własne ,duże auto sprawdza się w czasie budowy? Chyba towar dostarczają na miejsce z hurtowni i sklepów ? A może sie mylę ? Mam troche mieszane uczucia......

Gościu, a w zasadzie Gościuwo

Jak ze wszystkim to zależy. Jaki macie samochodzik? Jak go Wam szkoda? Jaki macie dojazd? Czy będziecie z hurtowni sami wozić? Co będziecie na budowie sami robić?

I jeszcze parę innych pytanek w tym deseniu.

Nadto jeżeli macie jedno autko to może Twa lepsza połowa nie chce Ciebie uwięzić - znaczy pozostawić swobodę Ci chce.

Ja staram się moją lepszą połowę namówić na brandenbura kombi.

Na budowie wszystko się przyda.

Ostatnio kupiłbym:

- wzwyżkę

:wink:

A co to takiego wzwyżka?

Owszem, hurtownie wszystko dowiozą i nie obciążą kosztem jeśli jedzie cały samochód.

Nie wyobrażam sobie dostawy wkłądów kominowych, gwoździ, cemplastu i innych drobiazgów które schodzą na potęgę.

Duże autko się przydaje, jeśli się myśli o samodzielnym dłubaniu

Owszem, hurtownie wszystko dowiozą i nie obciążą kosztem jeśli jedzie cały samochód.

Nie prawda w niektorych trzeba placic za dowoz ekstra, szczegolnie kiedy sie chce kupic na tyle malo, ze im sie nie oplaca. Problem jest kiedy jest to jednak na tyle duzo, ze nie miesci sie w samochodzi, np pojedyncze drzwi wejsciowe... Kilka metrow kwadratowych siatki zbrojeniowej... Moglabym wymieniac godzinami...

Nie wiem jak rozwiązała problem JoShi, ale ja już wymieniłem całe zawieszenie w brawie, pokrowce na siedzeniach są do wywalenia, świecącą linijkę na klapie bagażnika również wymieniłem :( . Polecam przyczepkę. Albo kupić na początku jakiegoś taniego trucka. Oczywiście jak się coś robi samemu.

Dzięki za cenne uwagi ( nie wiem dlaczego mnie wczoraj nie zalogowało? :cry: )

Mąż tez myślał o sprowadzeniu auta z Niemiec , ale popyt na starsze samochody sprawił,że cena ich podskoczyła ,a i są dość poprzebierane-niestety.Renaut jest trochę nietypowy, bo cały tył samochodu obniża sie

do ziemi więc załadunek jest ułatwiony.

Obiekcje moje wynikały stąd,że nie jestem do końca przekonana o słuszności jego decyzji co do zakupu takiego wielkiego auta.

Kasa nie była porażająca( 9 k) ale zawsze to kasa.

Argumentem podst. dla mojego męza była niezależnośc ..mam auto i nie proszę o dowóz czy przywóz ..jak to mężczyzna lubi być niezależny :lol: