DeeF 10.07.2004 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Żarty sięforumowiczów trzymają....!!!!!a ja mam poważny problem.To jak w końcu z tym kolorem? PTH dzwoni jak DZWON - sprawdzone!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 10.07.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 mdzalewscy,nareszcie jakiś żart z Twojej strony bo do tej pory .... zresztą sam wieszDeef,nie certol się tylko wołaj gostka z Wienerbergera i niech Ci sie tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenowo 10.07.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Wybudowalem z PTH 44 i nie zaluje.Zadnych ocieplen. Tynki cementowo- wapienne z zewnatrz i wewnatrz /wygladzone gipsem/.Jest cieplo w zimie i chlodno w lecie.Klimat super w porownaniu do mieszkan w betonowych blokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 10.07.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Ja się jeszcze łudzę że będzie dobrze bo własnie szykują pod strop więc klamka zapadła. Co do koloru to macie racje co dostawa to inny odcień niby ceglasty ale . A juz połówki albo narożniki to nawet mocno ceglaste nie są tylko takie jakieś jak by witamin nie jadły. Czy dzwoni nie sprawdzałem ale na 30 palet odłozyłem już 3 popękanych , żle wypalonych, krzywych. W wtorek ma się pojawić pan z winerbergera na reklamację zobaczymy jak to rozpatrzy?? A niektóre pustaki są w środku czarne jak by nie z gliny, jeden taki załatwił mi zęby przy aligatorze już w 3 dzięń. Pozdrowionka. Dawid i Anka Ps. Załatwialiście juz reklamacje z Winerbergerem?? jak to wyszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.07.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Hejka Porothermowcy. Dryblasy słusznie zauważyły coś czarnego, przykryte gliną. Czepiacie się betonu komórkowego, że promieniuje, a wśród kombetów krążą słuchy, że wam z oszczędności popiołu do materiału budowlanego sie dokłada. No to chyba czas sprawdzić czy to świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 12.07.2004 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Już wiem!!!! Kolor PTH zależy od złoża gliny z której wypala się PTH. Im glina bogatsza w żelazo to przy wypalaniu więcej jest tlenków tego metalu i kolor bardziej czerony!!! Generalnie w Polsce o W-wy w dół mapy złoża bogatsze w żelazo a na północy i wschodzie uboższe. Więc kolor zależy m in. od tego z jakiej fabryki jest materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 13.07.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Wybudowalem z PTH 44 i nie zaluje.Zadnych ocieplen. Tynki cementowo- wapienne z zewnatrz i wewnatrz /wygladzone gipsem/.Jest cieplo w zimie i chlodno w lecie.Klimat super w porownaniu do mieszkan w betonowych blokach. no i tak trzymać doświadczenie moich sąsiadów i znajomego są podobne... więc i ja buduje z Pth 44, mam nadziejeże będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Wojtek62 czyżby kroyena miał racyję. (Zanim podjąłem decyzję z czego domek to przyjżałem się witrynie i poprosiłem o materiały. Wieneberger dostarczył w I rzucie, cały pakiet b. konkretny w porówaniu z innymi). Nie zgadniecie od kogo dostałem w pierwszym rzucie (wpis tego samego dnia). Od Tondachu kochani, mimo iż wpisałem się po polsku na czeskiej witrynie. Na materiały od niektórych renomaowanych firm, a więc takich, które materiały marketingowe piwiny podsyłać od ręki czekam do dziś. To też jest pewien wskaźnik traktowania klienta. Niezły chwyt jak na klowna. Bardziej niż koloru w poro obawiałbym się nadmiernej kruchości. Nikt nie chce napisać co to za dwie czarne warstwy pod warstwami gliny na licach. Widziałem u kolegi na budowie w przeciętym (przekruszonym) poro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 13.07.2004 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Te czarne warstwy w popro podle zapewnień pana z Wine-ra to to samo co na licach. Składa sie na nie mała zawartośc żelaza i temperatura wypalania.Jednak to nie jest odstępstwo od normy(sic!!) i trzyma parametry. Ciekawostką jest to że według norm Winera Poro 44 moze miec do 4 milimetrów odchyłku od wymiaru katalowego po dłuższym boku. Jak narazie moja reklamacja została załatwiona wzorowo, ale nie zapeszajmy kasiorki jeszcze nie odebrałem Dryblas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.07.2004 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Ja brałęm różne PH (25, 30, 38, 11,5), do tego cegłę pełną i wszystko z różnych cegielni. I zauważyłęm, że kolor trzyma w ale tylko w obrębie cegielni. Najczerwieńsza była 30. Co do wytrzymałości to najmniej kruche były 30 i potem 25 ale te blade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts