tomek04111978 24.09.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Bardzo proszę o pomoc o informację co do jakości matreriałów do wykonania wentylacji w domu jednorodzinnym na skrzynkach rozdzielczych i rórach typu flex.Firmy które mam na oku to PE-FLEX , SMART FLEX i GreenFlex . Cenowo najlepiej wyszedł by GreenFlex ,ale nie wiem jak jest tam z jakością i dlatego bardzo , bardzo proszę o fachową pomoc ludzi co się na tym naprawdę znają .Wiem że jest jescze Uniflex ,ale to będzie na pewno dla mnie za droga opcja !Pozdrawiam Wszystrkich forumowiczów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek04111978 25.09.2015 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Wszystkie kanały są jednakowe, ze srebrem wewnątrz robi tylko Q-system . Dobry kanał 75 mm to cena 330-360 zł te ze srebrem są 100zł droższe (brutto 23%). Wyższe ceny to już narzuty pośredników. Niższe ceny to przewody niewentylacyjne do kabli. Pozdrawiam Witam, dziękuję za częściową odpowiedź ,a co do cen to mam dojścia do takowych Smart-Flex 75/50 mogę mieć za 490 zł /50mb , Pe-Flex 408zł /50mb , a GreenFlex 355zł/50mb , ceny podane brutto. Tylko jest traki problem że róry to niestety nie wszystko , będą jeszcze skrzynki rozdzielcze , rozprężne i tutaj podane firmy mają różną jakość patrząc wizualnie i do tego tworzywi, stal nierdzewna jak i ocynk i różne wykonanie więc czy naprawdę można śmiało każdego z tych producentów brać w ciemno? Uniflexa widziałem na własne oczy to jest super wykonanie ,ale niestety nie stać mnie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek04111978 25.09.2015 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam, dziękuję za częściową odpowiedź ,a co do cen to mam dojścia do takowych Smart-Flex 75/50 mogę mieć za 490 zł /50mb , Pe-Flex 408zł /50mb , a GreenFlex 355zł/50mb , ceny podane brutto. Tylko jest traki problem że róry to niestety nie wszystko , będą jeszcze skrzynki rozdzielcze , rozprężne i tutaj podane firmy mają różną jakość patrząc wizualnie i do tego tworzywi, stal nierdzewna jak i ocynk i różne wykonanie więc czy naprawdę można śmiało każdego z tych producentów brać w ciemno? Uniflexa widziałem na własne oczy to jest super wykonanie ,ale niestety nie stać mnie ..... Oczywiście biorę pod uwagę tylko róry antystatyczne , antygrzybiczne i antybakteryjne ,a nie jakieś wynalazki do przeciągania kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek04111978 25.09.2015 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 I okazuje się że nie tylko ten podany przez Pana Q-system jest z jonami srebra ,gdyż Greenflex też je ma....http://www.wentylacja24.pl/pl/p/Przewod-GREENFLEX-75%2C-50-mb/939,ale tak jak pisałem co ze skrzynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek04111978 25.09.2015 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Przepraszam najmocniej za pisownię ó zamiast u w słowie rura i bardzo proszę o pomoc osób co się znają na sprawach wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 26.09.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 I okazuje się że nie tylko ten podany przez Pana Q-system jest z jonami srebra ,gdyż Greenflex też je ma.... http://www.wentylacja24.pl/pl/p/Przewod-GREENFLEX-75%2C-50-mb/939 ,ale tak jak pisałem co ze skrzynkami? Powłoka srebrna jest widoczna i ma srebrny kolor. Nie przeszkadzam już Panu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vent100 23.04.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Powłoka srebrna jest widoczna i ma srebrny kolor. Nie przeszkadzam już Panu.[ATTACH=CONFIG]331946[/ATTACH] Panie Tomaszu, widzę Pana teorie na wielu forach i nie jestem pewien czy jest Pan oszustem świadomie wprowadzających ludzi szukających porady w błąd czy zwykłym nie mającym o niczym pojęcia sklepikarzem. Że niby jaki kolor ma powłoka z jonami srebra???? serebrny?))))) a z czego to ma niby wynikać? Z ilości srebra? Nie ma Pan pojęcia o czym pisze i przy tym w bezczelny sposób stawia sie w roli eksperta tu i tam. Powłoki z uwalnianymi jonami srebra to patent firmy Symphony enviromental sprzedawany jako domieszka do tworzyw o symbolu d2p. Więcej tutaj: http://www.d2p.com.pl/co_to_jest_d2p.html Przewody z tym dodatkiem maja przezroczysto-mleczną powlokę w środku a nie srebrną. Radzę by udał się Pan do szkoły bo 99% Pańskich teorii to śmiechu warte brednie które ludzi spoza branży wprowadzają w błąd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupa 24.04.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Czyli te które są pokazane na zdjęciu nie mają powłoki z jonami srebra bo nie mają przezroczysto-mlecznej powłoki tylko przezroczysto-szarą?Zaznaczam, że nie jest to ironiczne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaladam 15.11.2016 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Czyli te które są pokazane na zdjęciu nie mają powłoki z jonami srebra bo nie mają przezroczysto-mlecznej powłoki tylko przezroczysto-szarą? Zaznaczam, że nie jest to ironiczne pytanie. i temat umarł, a ja również muszę coś dla siebie wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 16.11.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Większość Polskich producentów systemów wentylacji korzysta z tego samego producenta przewodu. (zmieniają się tylko kolory)Wybierz najtańszy produkt, który ma papier PZH lub te dodatki anty(coś tam) D2P.Dzięki temu nie wpadniesz na minę w postaci przewodów AROT, które nie są produkowane z przeznaczeniem do wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domelek 16.11.2016 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 ja instalowałem sobie te zielone z termokontrol i one mają D2P przysłali mi nawet atest na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts