zbigor 25.09.2015 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Planuję po skończeniu tynków gdzieś pod koniec października zrobienie wylewki anhydrytowej i betonowej na ogrzewaniu podłogowym. Czy po jej wykonaniu trzeba będzie zimą ogrzewać budynek? Nie wiem czy zdążę z ociepleniem wiec koszty ogrzewania były by kosmiczne.Są jakieś techniczne wymagania w tym temacie?Internet jest pełen informacji, że trzeba ogrzewać bo inaczej wejdzie grzyb i inne plagi egipskie, od mrozu i wilgoci popękają tynki i podłoga ... Tynkarz twierdzi że tynkom nic sie nie stanie i nie raz miał z taką sytuacją do czynienia.A jak będzie z wylewką? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Wentylacja pomieszczeń powinna być dość dobra, bo mam instalację wentylacji mechanicznej i planuję ją wykorzystać do nawiewu świeżego powietrza Wilgotne powietrze uciekało by uchylonymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.09.2015 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Pamiętaj o wodzie w instalacji.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2015 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Wody w instalacji podłogówki raczej nie będzie. Hydraulik sprawdzi szczelność sprężonym powietrzem czyli dokładnie tak jak zrobił to w przypadku instalacji wody. Bardziej interesuje mnie czy wylewka się nie uszkodzi zimą. Dodam, że docelowo będzie na niej deska 2-warstwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.09.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Zwróć uwagę aby w trakcie wykonywania wylewki rurki nie poszły do góry ( z wodą są cięższe, chociaż i tak lżejsze od mieszanki betonowej).O beton, który zwiąże przed mrozami, możesz być spokojny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2015 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Dzięki. A wiesz może jak wygląda sprawa z anhydrytem? Będę miał go zdecydowanie więcej niż betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.09.2015 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Anhydryt w trakcie wylewania jest jest bardziej płynny i "trzeba puste rurki dobrze trzymać".Po związaniu podobnie jak beton, bez problemów zimą bez grzania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2015 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 30.09.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 "Witam, Jeżeli planuję Pan w domu ogrzewanie podłogowe, ważne jest zrobienie wylewek z odpowiedniego materiału jakim jest właśnie anhydryt, który dużo lepiej przewodzi ciepło niż beton.Wylewka anhydrytowa zwiększa zatem sprawność całego systemu ogrzewania. Dlatego zachęcam do zapoznania się z ofertą naszej firmy http://solidnaekipa-lafarge.pl/. Oferujemy najlepszej jakości produkt wraz z wykonaniem, na które dajemy gwarancje. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. """ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 30.09.2015 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 "Dlatego zachęcam do zapoznania się z ofertą naszej firmy http://solidnaekipa-lafarge.pl/. Oferujemy najlepszej jakości produkt wraz z wykonaniem, na które dajemy gwarancje. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. """ Zapoznałem się . Zadałem nawet Panu pytanie na wątku eksperckim gdzie napisałem że będzie wylewka Solis A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.10.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Dzięki. A wiesz może jak wygląda sprawa z anhydrytem? Będę miał go zdecydowanie więcej niż betonu. wylewka anhydrytowa ze względu na wrażliwość na wilgoć należy w pomieszczeniu po wylaniu utrzymywać odpowiednią wilgotność względną powietrza. najlepiej w zakresie 16-22C i 40-65%rH w innym przypadku np. poniżej 12C i powyżej 65%rH wylewka anhydrytowa może zostać zniszczona, bo nie wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 04.10.2015 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Witam, Nie ma konieczności ogrzewania wylewki anhydrytowej i przez okres zimowy nie straci ona na jakości. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacks 05.10.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witam. Może zostać zniszczona ale nie musi ?? zadziwia mnie to może wylewka anhydrytowa ze względu na wrażliwość na wilgoć należy w pomieszczeniu po wylaniu utrzymywać odpowiednią wilgotność względną powietrza. najlepiej w zakresie 16-22C i 40-65%rH w innym przypadku np. poniżej 12C i powyżej 65%rH wylewka anhydrytowa może zostać zniszczona, bo nie wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts