shael 25.09.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam, Czy przy kominach systemowych wkłady ceramiczne są idealnie ze sobą spasowane? Pytam ponieważ widziałem, że łączenia wkładów nie są idealnie gładkie tj. widać niewielkie przesunięcia wkładów.Czy to jest norma przy kominach systemowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.09.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 To zależny od producenta rur...Do czego ten komin? Bo jak do kominka to sobie odpuść rury z 2 cm grubości szamotu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 26.09.2015 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 System kominowy mam z firmy icopal (średnica wkładu 200mm) Mam dwa kominy: jeden z nich do kominka, drugi do kotła na paliwo stałe Co masz na myśli pisząc "...Bo jak do kominka to sobie odpuść rury z 2 cm grubości szamotu.... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.09.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Do kominka się nie nadają, popękają prędzej czy później. Chyba, że to kominek wyłącznie ozdobny i nie zamierzasz w nim palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts