kombiii 25.09.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam serdecznie, mam prośbę o podpowiedź. Zaznaczam, że jestem laikiem. Otóż zamontowany mam komin dwuścienny fi 150 mm z wykonanym przejściem przez ścianę rura dwuścienną, zlicowaną ze ścianą wewnętrzną, tak, jak na nieudolnym rysunku poniżej. Pytanie brzmi - jak podłączyć kolanko Bertrams z rurą dwuścienną w ścianie? Czy wystarczy je po prostu wcisnąć w rurę i zamaskować rozetą? Z góry dziękuję za podpowiedź. P.S. Za kolankiem jest metrówka Bertrams i piec kominkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hakin1 25.09.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Wlasnie przerabiam podobny temat u siebie, ja mam przejsciowke z dwusciennego na jednoscienny i planuje rure po wlozeniu do przejsciowki uszczelnic silikonem wysokotemperaturowym. To tylko moje zdanie, ale czekam tak jak Ty na odpowiedz speców!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombiii 25.09.2015 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 (edytowane) A o jakiej przejściówce mówisz? Mógłbyś wrzucić jej zdjęcie? Edytowane 25 Września 2015 przez kombiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hakin1 25.09.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Ja mam rury firmy MK Zary, wiec musisz moim zdaniem kupic przejsciowke z systemu, ktory masz. Jest to zwykla redukcja z dwusciennej na jednoscienna. Zerknij na moj post "kilka wersji przez sciane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombiii 25.09.2015 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Ja też mam komin MK. Tyle, że ja nie chcę nic redukować bo i komin i rurę do pieca mam 150 mm. Chodzi mi o sposób podłączenia rury piecowej z rurą w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombiii 25.09.2015 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Nikt nie zechce mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.09.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Zechce, zechce...ale się zastanawia co Ci napisać...Generalnie lepiej jest zrobić tak, by rura podłączeniowa nachodziła na tą w ścianie. To na wypadek skroplin, które mogą wystąpić i zrobić śliczne graffiti na ścianie. Ale nie zawsze tak musi być. Możesz zaryzykować i palić suchym drewnem, nie przymykając zbyt intensywnie dolotu powietrza. Unikniesz efektu wędzenia, który jest główna przyczyną produkcji skroplin. Najlepiej gdyby wszystkie składania były kielichami do góry, łącznie z podłączeniem na piecyku, a trójnik był delikatnie skierowany w dół (87 stopni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombiii 26.09.2015 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Dziękuję za pomoc. Reasumując, wcisnę kolanko w rurę w ścianie i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombiii 27.09.2015 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Dokonało się Zamieszczę tylko zdjęcie, cobyście potwierdzili, że nie zaczadzę siebie i swojej rodziny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombiii 29.09.2015 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 I jak? Ujdzie takie połączenie, czy raczej lipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 29.09.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 I jak? Ujdzie takie połączenie, czy raczej lipa? raczej słabe zdjęcie - nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts