kumite 25.09.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Dzień dobry ! W budynku gospodarczym stawiam taki oto komin o wys.7m: Podłączony będzie piec 14kW na węgiel/drewno. Czy dobrze to widzę ? : 1. Fuga 1-2cm 2. Zaprawa cem.-wap. M5 (proporcje: 1-cem, 1-wap, 6-piasek) 3. Tempo 2m/dzień (zależy mi na czasie) 4. Użycie szablonu : Pomysł na ruchome skrzydełka już niby mam, ale jakby ktoś temat przerabiał - to byłbym wdzięczny za wskazówki, albo wrzucenie mnie na lepszy tor 5. Pilnowanie by fugi wewnętrzne nie były wklęsłe, a na równi z cegłami. 6. Zastosowanie się do wszelki rad doświadczonych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.09.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Ja zamiast wapna dałbym plastyfikator. Proporcja 1 : 1 cementu i wapna, przy tej ilości piachu, nie stworzy mocnej zaprawy. poza tym jest taka szkoła, która mówi o tym by wapna z sadzą nie łączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts