mmaarcin 26.09.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Jestem świeżo po tynkach cementowo wapiennych.Wyszly super, lecz jest jedno małe (duże ) Ale.Niedopilnowalem i tynk znalazł się także na membranie. Miejscami jest trochę kropek a gdzie indziej warstwa tynku.Probowalem usunąć tą warstwę tynku, niestety tylko czesciowo i tylko w niektórych miejscach to się udało.I tu moje pytanie, czy pozostawienie zachlapanej membrany paroprzepuszczalnej będzie dużym błędem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 26.09.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Jak nie zabezpieczyłeś i otynkowałeś to teraz zerwiesz tynk z warstwą membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 26.09.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 zachlapany(kropki) mam tak w 2% wiec w ogole tego nie ruszalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 26.09.2015 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Oczywiście nie cała membrana jest pokryta tynkiem, może to będzie ze 3%. Natomiast są miejsca , gdzie tynk mocno przylega do membrany na powierzchni 40cm na 100cm (mam takie 4 miejsca).Pomyślałem, aby w tych miejscach wyskrobać tynk ( z powłoką niestety) a więc zniszczyć właściwości foli.Na miejsce gdzie dojdzie do nadwyrężenia właściwości membrany, dokleić od środka dodatkową membranę za pomocą taśmy do membran Unotec.Ewentualnie proszę o jakieś konstruktywne porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.10.2015 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Tak naprawdę nic poważnego się nie stało. Pod żadnym pozorem niczego nie zeskrobuj!!! Takie zabrudzenie nie ma praktycznie żadnego wpływu na funkcjonowanie folii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts