PiotrSebL 26.09.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Witam, Może jakiś ekspert podpowie co zrobić. Właśnie skończyłem SSZ z Ytong 36,5 Enrgo+. Czyli ściana jednowarstwowa. Chcę tynk zewnętrzny cementowo-wapienny. Problem jest jednak w miejscach wieńca na poddaszu, słupów betonowych w ściankach kolankowych poddasza (słupy ponieważ ścianki mają 170cm). Wygląda to tak, że słupy i wieniec mają szerokość 24cm a potem jest styropian docieplający do szerokości bloczka Ytong czyli jakieś 12,5cm. I teraz nie wiem co zrobić:1. tynk cementowo-wapienne ale co w miejscach gdzie jest styropian: a). klej siatka i na to tynk cementowo-wapienny (nie znalazłem takiego rozwiązania, nie wiem czy tak można) ale to najlepsza opcja dla mnie.b). wyjęcie styropianu i zastąpienie go płytami multipor i na to po całości tynk cementowo-wapienny. 2. Na całość siatka i klej i jakiś odpowiedni tynk. Problem tylko, że siatka i klej to maksimum 3mm a jak się dobrze przyjęć to różnice na 12 m ściany na niektórych bloczka są większe. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts