Lena33 27.09.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Witam,Mieszkam w starym domu i zdecydowałam się na dodatkowe ogrzewanie części domu piecem kominkowym z płaszczem wodnym. Piec miał być podłączony zgodnie z instrukcją i ustaleniami z wykonawcą w systemie grawitacyjnym, ze zbiornikiem wyrównawczym przy suficie. Niestety pojawiły się problemy z podłączeniem:- zainstalowano mi zbiornik wyrównawczy zamknięty, a w podobnym ogrzewaniu mam otwarty, więc tu moje najważniejsze pytanie czy taki może być jeśli układ ma być otwarty?- napalono w piecu, woda się zagotowała i gość stwierdził błąd techniczny w piecu, podobno płaszcz jest źle podłączony.- zbiornik chce przenieść na nieogrzewany strych, gdzie woda w okresie mrozów z dużym prawdopodobieństwem zamarznie,- bojler jest częściowo na wysokości zbiornika wyrównawczego, w instrukcji mam, że powinien być niżej,- jest podłączenie do ciepłej wody, a brak do zimnej (wcześniej w tym miejscu było podobne ogrzewanie i zostały przyłącza zimnej i ciepłej wody)- po rozmowie z producentem facet chce to przebudowywać, nie wie czy piec jest uszkodzony czy nie, ale wycofał się z wersji bym składała reklamacje, a ja kompletnie nie wiem co mam robić.Chce mieć bezpieczne ogrzewanie w domu, a nie "bombę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.09.2015 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Nie wiem czy to dobry pomysł, byś próbowała za pomocą forum ogarnąć temat. Oczywiście jak chcesz, możesz się tu nawet doktoryzować, ale raczej w innym dziele - tam gdzie buszują hydraulicy. Moim zdaniem powinnaś poprosić producenta o podesłanie jakiegoś sprawdzonego hydraulika, dodatkowo znającego Twój piecyk. Hydraulikowi dotychczasowemu chyba trzeba podziękować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 30.09.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Dokładnie, punkt pierwszy to zmiana hydraulika. Zdecydowanie nie zna się na rzeczy. i tak jak poprzednik zalecałbym kontakt z serwisem producenta aby to ogarnąć.Więcej mówić to wróżenie z fusów,. nie wiedząc nawet o jakim wkładzie mówimy i nie widząc całości instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts