mes420 28.09.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam, zrobiłem sobie domową siłownię w pomieszczeniu doklejonym do mojej części mieszkalnej. Pomieszczenie jest spore - ma ok 23 m kwadratowe, 3 m wysokości, mury ok 50 cm raczej średnio docieplone. Co byście doradzili jeśli chodzi o dogrzewanie takiego pomieszczenia? Nie chcę wpakować się w duże koszty, w pomieszczeniu chciałbym raczej utrzymać przez zimę ok 10 stopni, aby elementy typu maty/gąbki nie uległy zawilgoceniu + dogrzewałbym farelką podczas ćwiczeń ? (3 razy w tygodniu po 1,5h) Już sam nie wiem jaka opcja najlepsza.. doradźcie coś Moje propozycje: 1) Farelka / Grzejnik elektryczny - to chyba drogi temat? 2) Dorzucenie niezbyt dużego grzejnika (np. 10 żeberek??) do mojej instalacji gazowego CO ? Taki grzejnik jest świadomie za mały na takie pomieszczanie, ale by je dogrzewał właśnie na 10-12C (w domu 18-19C) przy stosunkowo niedużych kosztach? 3) Koza? W pomieszczeniu trzebaby poprowadzić niedużo rur do komina więc takie rozwiązanie też wchodzi w grę ale znowu sporo zabawy z rozpaleniem tego itp Czekam na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.09.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Poszukaj paneli na podczerwień (działają na prąd ). U jednego z Klientów montowałem drzwi w domku letniskowym z drewna i ogrzewał go czymś takim. Ciepło i wg, niego bardzo tanio. Do tego montaż kończy się na wywierceniu 1 otworu i wpięciu tego panelu do prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mes420 01.10.2015 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Nie no jakoś te panele do mnie nie przemawiają Ma ktoś jeszcze jakieś inne porady w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 01.10.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Moim zdaniem grzejnik z termostatem. Nastawisz 10 st na głowicy. Przez większość sezonu i tak będzie zamknięty. A podczas ćwiczeń zrobi Ci się cieplej i bez dogrzewania Wietrzyć i tak będziesz tę siłownię, to wilgoć nie powinna się wkraść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.10.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Jakas "mala" PC P/P, latem zapewni tez chlodzenie. Tyle ze koszt wiekszy od "grzejnika" Zlituj się Chłodzenie w siłowni ? Może jeszcze beczka z browarem i kebab. Koleś chce tanio utrzymać 10 stopni. W domu ma 18 . Może zaproponuj mu jeszcze zmianę taryfy na G12W. Zastanów się dłużej następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts