igork 28.09.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie oceny poprawności wykonania zjazdów indywidualnych do posesji jak i zjazdu publicznego. Podczas przebudowy drogi (2013 r.) wykonano zjazdy indywidualne i publiczny, które moim zdaniem nie są zgodne ze sztuką budowlaną. Przez to dojazdy do posesji są utrudnione. Chodzi o użyte betonowe korytka ściekowe, służące do umacniania rowów, wg mnie nie przeznaczone do jazdy po nich czymkolwiek i powinny być zastosowane inne, płytsze, niezaokrąglone. Poszukuję przepisów i norm, które pomogą mi w rozmowach z gminą, gdyż urząd ten uparcie twierdzi że wszystko jest w porządku. Dodam, że projekt był zmianiany. Wcześniej przewidywał przepusty (wykonano je sąsiadom po drugiej stronie drogi). Zdjęcia. 1. Zjazd na posesję. Jeśli dobrze znalazłem użyto betonowego elementu wg KPED 01.03 2. To już zjazd publiczny, ktoś nawet położył coś aby ułatwić przejazd. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/204413-%C5%BAle-wykonany-zjazd-do-posesji/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts