plusfoto 19.05.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Chyba raczej mniej jak więcej. Mam dom 180m i 10K to będzie z nadwyżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 07.08.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Bypass w rekuperatorze to jest zbędny bajer, czy funkcja którą należy mieć? Axia Kinetic bez bypassu w sklepie internetowym - 4542 złAxia Kinetic z bypassem w sklepie internetowym - 4760 zł Bypass - czy warto go mieć? Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez pecet0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.08.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 A nie możesz kupić z bypassem za 3999zł ? http://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-Kinetic-B-125-446342/2133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 07.08.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzięki kolego ! Fotohobby co trzeba do niego dokupić aby panel sterowania nie był bezpośrednio na rekuperatorze, tylko wypuszczony na kablu do innego pomieszczenia? Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez pecet0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.08.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Przewodowy sterownik za jakieś 400 zł.Bedziesz miał go na strychu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 07.08.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Nie.Rekuperator będę miał w kotłowni, a sterownik planuję dać w miejscu na co dzień dostępnym:http://i67.tinypic.com/egdc85.png Jaki sterownik byś polecił do takiego Reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.08.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 A mogę wiedzieć po co ? Ja w tygodniu moźe ze trzy razy wymuszam na godzine większy przepływ.Te trzy metry Cie zbawią ? Sterownik jest jeden, oryginalny. Kosztuje jakieś 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 07.08.2016 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 A mogę wiedzieć po co ? Ja w tygodniu moźe ze trzy razy wymuszam na godzine większy przepływ. Te trzy metry Cie zbawią ? Sterownik jest jeden, oryginalny. Kosztuje jakieś 500zł. Nie mieszkałem nigdy wcześniej w domu z rekuperacją, ale tak sobie myślałem kiedyś że tak będzie praktyczniej, jak np żona zacznie coś pichcić w kuchni, to żeby sobie mogła przycisnąć na wyższe obroty. Może nie ma takich potrzeb, ale wcześniej tylko gdybałem a peszel i puszki sobie zrobiłem przed wylewkami/tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.08.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 No to je zaślep, pomieszkaj rok i zdecydujesz, czy warto te kilkaset złotych wydać dla zdublowania funkcji sterownika na jednostce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 07.08.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Można tam stawić aby automatycznie w danych godzinach chodził na wyższym/niższym biegu?Czy każda zmiana szybkości musi być ręcznie przestawiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.08.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Można.Można też ściągnąć instrukcję obsługi interesującego Cię urządzenia i to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 08.08.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Nie jestem pewien, ale Kinetic ma wejścia bezpotencjałowe, które można skonfigurować do funkcji przewietrzania.Wtedy nie wyciągasz sterownika z centrali, a jedynie montujesz w kuchni/łazience przełącznik dzwonkowy, który aktywuje taką funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 08.08.2016 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Nie jestem pewien, ale Kinetic ma wejścia bezpotencjałowe, które można skonfigurować do funkcji przewietrzania. Wtedy nie wyciągasz sterownika z centrali, a jedynie montujesz w kuchni/łazience przełącznik dzwonkowy, który aktywuje taką funkcję. o to to by było eleganckie. Czyli raz przyciskając wchodzi na wyższy bieg, kolejny jeszcze wyższy i kolejny już np najniższy i tak zapętlone? Takby to mogło działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 08.08.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 o to to by było eleganckie. Czyli raz przyciskając wchodzi na wyższy bieg, kolejny jeszcze wyższy i kolejny już np najniższy i tak zapętlone? Takby to mogło działać? Szukaj w DTR, ale raczej jeden klik oznacza wejście na zdefiniowany poziom, na zdefiniowany czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 23.08.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Są jakieś konsekwencja za dużego rekuperatora? dom mam 82 m2 powierzchni użytkowejmyślałem o rekuperatorze o wydajności 250 m3/hale mam możliwość kupić w takiej samej cenie 500 m3/h czy jest sens? jeśli cena się nie zmieni (jakość rekuperatora bez zmian), to powiększenie rekuperatora wyjdzie na plus, czy bardziej zaszkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.08.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 A jaki model ? Z jakim wymiennikiem ? Jakie wentylatory, JKiej mocy, jak stopniowaną mają wydajność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 23.08.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Chciałem to co Ty Kinetic 250ale jest jakby co opcja Kinetic Plus B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.08.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Nie widzę sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.08.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 powiększenie rekuperatora tylko pomoże, jednak musisz do jego wydajności dostosować przekroje rurociągów 500m3 zajmie więcej miejsca. Mysle ze do tak małęgo domu wystarczy 250m3. przy 500m3 mogłoby zerwać beret z głowy. PRzy 500m3 miałbys skuteczność wentylacji jak w biurowcach. Latem to bardzo fajna opcja a zimą jej nie wykorzystasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakiera10 09.02.2022 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Witam, Jak w przypadku wszystkich urządzeń dostępnych na rynku, klient ma do wyboru urządzenia o niższej i wyższej jakości co ściśle połączone jest z ceną zakupu. Marka Buderus posiada wieloletnie doświadczenie oraz jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek w dziedzinie instalacji grzewczych na rynku. Dodatkowo posiada sprawdzoną oraz rozbudowaną sieć autoryzowanych instalatorów na terenie całego kraju. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Posiadam Logavent Hrv2/ 230, łożyska w wentylatorach padły już po 2 miesiącach. Sprzedawca ( autoryzowany bo cały sklep w szyldach) tak się spieszył z wymianą ze po miesiącu czekanie sam rozebrałem i wymieniłem w jednym. Teraz po roku padł drugi. Pracuje głośno i drży. A kupno filtrów to jakaś porażka, niby oryginał ( czekałem dwa tygodnie bo nie ma) a wymiar mniejszy i wygląd inny niż był zamontowany. Na allegro i nigdzie takich filtrów nie ma. Chyba sobie ubije skrzynkę na czerwono i założę inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts