fotohobby 06.10.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 http://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-Kinetic-B-125-446342/2133 zobaczcie ten ja poszedłem w ślady fotohobby i kupiłem właśnie kinetica myślę że wystarczy do domu 120m2 trzy osoby. Z tego co pisze w dzienniku kolega fotohobby ma on faktycznie mały pobór prądu nie zamarza do -10 jest cichy testowany u mnie bez kanałów. Na pierwszy rzut oka jakość wykonania jest dobra no i cena 3999zł. Fajnie, że grono użytkowników się powiększa. Jaką masz wersję softu ? Bo to, jak centrala realizuje program przeciwzamrozeniowy zależy własnie od tego. Wczesne faktycznie mogły sie wyłączać poniżej -5°C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 06.10.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Wszystko zależy od ceny nie mam specjalnie parcia ale... Pytałem tylko czy taki pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 06.10.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Fajnie, że grono użytkowników się powiększa. Jaką masz wersję softu ? Bo to, jak centrala realizuje program przeciwzamrozeniowy zależy własnie od tego. Wczesne faktycznie mogły sie wyłączać poniżej -5°C Nie od tego. Bada się wymiennik i dobiera się program. Z tym, że jeszcze do zamarzania poza minusem potrzeba wody. Jeżeli niskie temperatury nie są zbyt długo a produkcja wody w tym czasie niezbyt wysoka, to kilka litrów lodu nie przeszkadza, a jak się ciut ociepli to on spłynie. Badania wykazały, że RS160 zaczyna szronić od -3,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.10.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 I te programy najwyraźniej są w Kineticu różne.Bo wymiennik ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 06.10.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Jak startuje to mam informację że jest oprogramowanie V39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 06.10.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 (edytowane) I Pytałem tylko czy taki pasuje. Na stronie Kinetica jest napisane że pasuje a swoją drogą cena tych pilotów spadła z 80£ do 47£. Edytowane 6 Października 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.10.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Jak startuje to mam informację że jest oprogramowanie V39 U mnie v32. A model (numer katalogowy) urządzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 06.10.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 U mnie v32. A model (numer katalogowy) urządzenia ? http://i.imgur.com/EBpfLxR.jpg http://i.imgur.com/VxMroID.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 07.10.2015 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) I Na stronie Kinetica jest napisane że pasuje a swoją drogą cena tych pilotów spadła z 80£ do 47£. Jak bywa Pan na Bartyckiej, to Pan wpadnie, dam Panu. Został jeszcze jeden z dawniejszych czasów. Edytowane 7 Października 2015 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.10.2015 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) Jak bywa Pan na Bartyckiej, to Pan wpadnie, dam Panu. Został jeszcze jeden z dawniejszych czasów.[ATTACH=CONFIG]333135[/ATTACH] Ma Pan na miejscu kanały termoflex 125 będę potrzebował 30mb Edytowane 7 Października 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 14.10.2015 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Reku vent-axia waży 15 kg, czy to oznacza że wszystkie elementy są z plastiku ? wymiennik jest z papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 14.10.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Reku vent-axia waży 15 kg, czy to oznacza że wszystkie elementy są z plastiku ? wymiennik jest z papieru? Brookwent 7kg... Wymiennik jest RECAIR RS 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 14.10.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Reku vent-axia waży 15 kg, czy to oznacza że wszystkie elementy są z plastiku ? wymiennik jest z papieru? "Wymienniki typoszeregu Recair Sensitive są wykonane w całości z polistyrenu" Obudawa aluminium, wnętrze EPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 14.10.2015 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 dzięki, instalator od razu bez zagłębienia się w temat ocenił ze za lekki żeby był dobry :] a więc nie mam instalatora, może ktoś polecić z centralnej Polski instalatora ktory nie będzie chciał mi wcisnąć centrali jak do domu 180m2 a nie 90m2 i nie będzie usilnie namawiał na rury temoflex... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.10.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 A nie jesteście w stanie złożyć tego do kupy sami ?Wiesz, jakie wyceny dostawałaś..... Na mniejszym, ale pożądnym reku bedą może 1 - 1.5k niższe... A gdy zrobicie to sami, zapłacicie 7-8tyś.... Osobiście uważam, ze z wszystkich domowych instalacji, ta jest najprostsza do wykonania, a Wy macie wdodatku parterówkę, gdzie poziom trudności jest najmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 14.10.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 pracujemy z mężem od 8 do 17, choćbyśmy się zawzięli żeby to sami złożyć, nie damy rady fizycznie/ czasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.10.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Dwa weekendy, albo dwa dni urlopu....Są na budowie prace, które wymagają niewielkiego nakładu (czasu, umiejętności) a dają duze oszczędności. Ta instalacja jest sztandarowym przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 14.10.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 (edytowane) Koszt mojej instalacji 6800 sam w ten weekend będę rozkładał. Skrzynki rozpreżne i rozdzielcze oraz kanały 75mm kupione w Termokontrolu. Edytowane 14 Października 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 15.10.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 tiaaaa, żadna firma instalacyjna nie odpisała na naszego maila, czyli jak reku chcemy kupić wybrany przez siebie to nie jesteśmy łakomym kąskiem ekhm klientem...ekipa z Łodzi do instalacji WM poszukiwana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.10.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 To jest typowe. Instalatorzy robią na sprzęcie, który znają, kupują i korzystają ze sporych rabatów. Z drugiej strony - w razie reklamacji (słaba wydajność, hałas) mogliby się wypiąć, zwalając wszystko na centralkę, czy kanały które wybrał klient. Wrzuć zapytanie ofertowe na oferia.pl, zaznaczając, że chodzi o sam montaż. Albo znajdź fachowca "all in one". któremu zapłacisz 1000zł za dwa, trzy dni pracy i dwie godziny przeszkolenia przed nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts