fotohobby 02.03.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Mogę polecić to, co mam, bo działa dobrze - Kinetic 250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychoo900 02.03.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Taki rekuperator jest teraz na allegro w cenie 5500 zł, powiedz mi w przybliżeniu ile by mnie kosztowała cała instalacja do tego rekuperatora? Rozumiem że potrzebne by mi były jeszcze nawietrzniki, wywietrzniki, przewody izolowane, czerpnia i to tyle?? Ah i jeszcze jak wygląda sprawa na nie ogrzewanym poddaszu, czy nic nie zamarza, czy urządzenie samo w sobie ma jakieś zabezpieczenie, i w jaki sposób odprowadzić można z urządzenia skropliny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.03.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Taki rekuperator kosztuje 4000zł. Elementy instalacji około 3000zł. Mój rekuperator znajduje sie w pomieszczeniu technicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.03.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 ja zamontowałem w biurze Ventsa mini - prosty jak budowa cepa ale dość głośny. Ma system antyzamrozeniowy ale zrobiony na takie skróty ze raczej do przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychoo900 02.03.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Aaaa mam pytanie jeżeli decydował bym się na ten rekuperator powiedzmy na tego KINETIC'a to w jaki sposób powinienem poprowadzić przewody, myślałem że od rozdzielacza po jednym przewodzie '75 do miejsc wskazanych na zdjęciu, było by dobrze czy naprzykład do jednego anemostatu powinny np. w salonie iść dwa przewody '75??,- w jakiś sposób się to oblicza?, nie znam się wcale na tym a byłbym wdzięczny jak by mi ktoś pomógł ,- stawiam dobrego browarka i czy jak będę miał te przewody na strychu to rozumiem że wszystkie przewody muszą być ocieplonie, niekoniecznie zalane betonem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.03.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 W garderobie nadmuch. W kuchni może być jeden anemostat z podwójnym kanałem wyciągowym, podobnie w łązienceW salonie jeden anemostat podwójny, jeden pojedynczy, w sypialni też warto podwójny.Skrzynki rozdzielcze bliżej środka budynku, aby zniwelować różnice w długościach kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 02.03.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 A to ciekawe. Ja mam w garderobie nawiew i wywiew.Wybrałem jednak ThesslaGreen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 02.03.2016 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Poruszaliscie temat komina z wentylacja w tym temacie to rowniez pozwole sobie zapytac. Planuje WM, mam w domu zaplanowany jeden komin do kominka z 2 kanalami wentylacyjnymi. Tylko teraz sam nie wiem co z tymi kanalami, teoretycznie 1 ma byc to okapu - komin i okap znajduja sie na 1 scianie.Mam 2 pytania1. Jak jest z laczeniem WM oraz okapu? Duzo o tym czytalem i opinie sa tez rozne, niby zakloca prace WM, ale jesli okap bedzie uzywany sporadycznie?Moze jest jakis sposob aby to pogodzic? Łaczenie okapu z reku jest raczej srednim pomyslem z tego co wyczytalem.2. Po co mi drugi kanal wentylacyjny? Wiem, ze to troche glupie pytanie, ale sam nie wiem.. powietrze do kominka ma byc doprowadzone osobna rura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 03.03.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 pyt. 2 zrób se z niego wyrzutnie do reku.A odnośnie pytania 1 to ja już sam nie wiem kto dopuszcza okapy do użytku. To chyba powinno być zabronione. W wentylacji mechanicznej można podłączyć go pod reku wtedy zasyfi ci kanały tłuszczem. Można też zrobić wylot w komin lub przez ścianę ale wtedy zaburzy działanie całej instalacji. Nawet przy wentylacji grawitacyjnej jest zapis że nie powinno się łączyć ze sobą wentylacji grawitacyjnej z mechaniczną (a taką okap z wentylatorem odpalonym jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 03.03.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ale tego komina jeszcze nie mam, dlatego zamiast robic z niego cokolwiek moge po prostu tej wentylacji nie robic Czyli dalej nie wiem, z jednej strony okap czasami jest przydatny, z drugiej przez niego sa same problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.03.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 okap w domu nie zasyfi wentylacji tłuszczem - temat wałkowany na forum, użytkownicy wklejali zdjęcia kanałów z okapu po kilku latach użytkowania. Można też zrobić okap w trybie pochłaniacza - rozwiązanie trochę mniej skuteczne ale zgodne ze sztuką. I przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 03.03.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 A odnośnie pytania 1 to ja już sam nie wiem kto dopuszcza okapy do użytku. To chyba powinno być zabronione. Ty lepiej napisz szybko do firmy Swegon, że 90% ich zamontowanych rekuperatorów jest "zasyfiona" i nie działa: http://www.swegon.com/PageFiles/39279/T6-R85_keitti%c3%b6.jpg Dla kontrastu powiem ci jeszcze, że rekuperator ten można zamontować dokładnie w miejsce okapu. Ma wymiennik obrotowy, który wg. większości polskich 'specjalistów" jest nieszczelny i śmierdzi! A to wszystko sprzedaje firma, która ma na polu wentylacji największe doświadczenie NA ŚWIECIE! Cuda Panie! PS. Tak wiem, że w PL są instalatorzy, którzy potrafią spieprzyć nawet tak prostą rzecz jak wentylacja mechaniczna w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 04.03.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ale tego komina jeszcze nie mam, dlatego zamiast robic z niego cokolwiek moge po prostu tej wentylacji nie robic Czyli dalej nie wiem, z jednej strony okap czasami jest przydatny, z drugiej przez niego sa same problemy. jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 06.03.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Taki rekuperator jest teraz na allegro w cenie 5500 zł, powiedz mi w przybliżeniu ile by mnie kosztowała cała instalacja do tego rekuperatora? Rozumiem że potrzebne by mi były jeszcze nawietrzniki, wywietrzniki, przewody izolowane, czerpnia i to tyle?? Ah i jeszcze jak wygląda sprawa na nie ogrzewanym poddaszu, czy nic nie zamarza, czy urządzenie samo w sobie ma jakieś zabezpieczenie, i w jaki sposób odprowadzić można z urządzenia skropliny??? Ja go [kinetic B] właśnie kupiłem za 3999 PLN [+ kurier 105 PLN] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 26.03.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 No ja też tak właśnie myślę, a czy mógł byś mi polecić jakiś rozsądny rekuperator do tego domku, za jakieś rozsądne pieniążki do samodzielnego montażu?? Pozdrawiam Witam, Jeżeli szuka Pan sprawdzonego rekuperatora, chciałbym polecić Logawent HRV2 marki Buderus. Urządzenie cechuje wysoka efektywność odzysku ciepła wynoszącą nawet do 90% oraz bardzo cichą pracą .Więcej informacji o produkcie można znaleźć na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/rekuperacja/. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 600 801. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 26.03.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Jeżeli szuka Pan sprawdzonego rekuperatora, chciałbym polecić Logawent HRV2 marki Buderus. Jak ktoś koniecznie chce mieć reku tej firmy to sobie kupi ale jeśli ktos choć odrobinę zainteresuje się tematem to wie, że kupując reku Buderusa przepłaci co najmniej dwukrotnie. Przepłaci - zapłaci zdecydowanie więcej niż jest to warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.03.2016 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Witam, Jeżeli szuka Pan sprawdzonego rekuperatora, chciałbym polecić Logawent HRV2 marki Buderus. Urządzenie cechuje wysoka efektywność odzysku ciepła wynoszącą nawet do 90% oraz bardzo cichą pracą .Więcej informacji o produkcie można znaleźć na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/rekuperacja/. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 600 801. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Ceny widzę lepsze jak w Junkersie:( Tam 350 jak dobrze pamiętam 13K netto a tutaj 15. Tylko brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychoo900 09.05.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 WitamWracam do tematu będę zamawiał rakuperator u miejscowego sprzedawcy: Ofertę mam na:Frapol onyx dream 2005170 bruttoherman requra 30 + przełącznik biegów smt 35450 bruttoventa axia kineyic b plus + pilot bezprzewodowy5380 brutto Powiedzcie który rekuperator byście teraz wybrali?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 17.05.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Jak ktoś koniecznie chce mieć reku tej firmy to sobie kupi ale jeśli ktos choć odrobinę zainteresuje się tematem to wie, że kupując reku Buderusa przepłaci co najmniej dwukrotnie. Przepłaci - zapłaci zdecydowanie więcej niż jest to warte. Witam, Jak w przypadku wszystkich urządzeń dostępnych na rynku, klient ma do wyboru urządzenia o niższej i wyższej jakości co ściśle połączone jest z ceną zakupu. Marka Buderus posiada wieloletnie doświadczenie oraz jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek w dziedzinie instalacji grzewczych na rynku. Dodatkowo posiada sprawdzoną oraz rozbudowaną sieć autoryzowanych instalatorów na terenie całego kraju. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 17.05.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Witam, Jak w przypadku wszystkich urządzeń dostępnych na rynku, klient ma do wyboru urządzenia o niższej i wyższej jakości co ściśle połączone jest z ceną zakupu. Marka Buderus posiada wieloletnie doświadczenie oraz jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek w dziedzinie instalacji grzewczych na rynku. Dodatkowo posiada sprawdzoną oraz rozbudowaną sieć autoryzowanych instalatorów na terenie całego kraju. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Nowy rekuperator na rynku niemieckim kosztuje UWAGA !! - 2142,00 euro netto - czyli około 8500,00 zł. Rozumiem zatem, że w Polsce są lepsze rekuperatory Buderus niż rekuperatory Buderus sprzedawane za zachodnią granicą W myśl napisanych przez Pana słów: klient ma do wyboru urządzenia o niższej i wyższej jakości co ściśle połączone jest z ceną zakupu Nie kupujmy zatem rekuperatorów Buderus w Niemczech bo są gorsze (czyt. tańsze) niż te sprzedawane w Polsce (bo są droższe)... Bajki to proszę czytać dzieciom, a nie pisać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts