tom_mast 29.09.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Witam tak jak w temacie, chciałbym o porąde w sprawie wyboru okien, w całym domu będzie ich aż 32, dlatego chciałbym aby były to w miarę ciepłe oraz solidne okna (w rozsądnej cenie), zrobiłem wycenę w kilku sklepach i celuje w dwa profile Veki oraz Aluplastu. - Veka Softline 82, pakiet 3 szybowy, 7 komór, klamki Hoppe Secoustic, ciepła ramka w zestawie, producent Witraż - Aluplast Ideal 8000, pakiet 3 szybowy, 6 komór, producent EkoOkna Wycena w raz z montażem 300 zł mniej na korzyść Veki, dlatego chciałbym poznać opinie forumowiczów na temat tych dwóch okien, a może jeszcze jakaś inna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes16 29.12.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Też jestem ciekawa odpowiedzi, sama zastanawiam się nad tymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckolek 03.01.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 witam coś nie ma odpowiedzi a szkoda bo ja tez nastawiłem się na Witraż Softline 82 kol. WINCHEST . mój sąsiad , który od 1995 roku wstawia okna i chyba ma jakąś wiedze na ten temat (rozwijająca się firma i nie narzeka na brak klientów ) właśnie mi ten model - profil polecił. Do wyboru miałem jeszcze lokalną firmę Abacus ale oni na innym profilu robią i według niego Veka jest lepsza. Niech ktoś kto już ma te okna i je użytkuje cos o nich powie to będzie nam łatwiej podjąć jakąś decyzję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.01.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Sąsiad powiedział że Abakus to lokalna firma? W mojej ocenie obie są na podobnym poziomie a nawet wskazalbym na Abakus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 03.01.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Widzę, że z Lublina jesteś mogę polecić bardzo dobry salon w pełnym słowie https://www.facebook.com/salonszalacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 04.01.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Sąsiad powiedział że Abakus to lokalna firma? W mojej ocenie obie są na podobnym poziomie a nawet wskazalbym na Abakus. Dokładnie, zresztą ma dobre opinie w rynku, dobry dział reklamacji i dobrą obsługę. Jeśli chodzi o okna to polecałbym Vekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckolek 04.01.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Sąsiad powiedział że Abakus to lokalna firma? W mojej ocenie obie są na podobnym poziomie a nawet wskazalbym na Abakus. Twój sąsiad powiedział, że Abakus to lokalna firma? no to ok w takim razie, bo mój tak nie mówił. Powiedz dlaczego wskazałbyś na Abacusa? co mają lepszego w tym co proponowane jest przez Witraż Softline 82 (co w porównywalnym modelu Abacusa jest lepsze?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 28.06.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 A np. W ramach jednego producenta np. Na a.. To który profil wybrać? Veka 82 czy ideal? Chciałabym żeby okna były bezproblemowe (głównie o hs się martwię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 28.06.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Chciałabym żeby okna były bezproblemowe (głównie o hs się martwię) Bezproblemowych okien to chyba nie było, nie ma i nie będzie. To wyrób mechaniczny, który zużywa się w eksploatacji, więc zawsze istnieje ryzyko pogorszenia lub utraty właściwości. A co do HS to te w Aluplaście z progiem kompozytowym uzyskują lepsze wyniki niż Slide 82. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 28.06.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam Bezproblemowych okien to chyba nie było, nie ma i nie będzie. To wyrób mechaniczny, który zużywa się w eksploatacji, więc zawsze istnieje ryzyko pogorszenia lub utraty właściwości. A co do HS to te w Aluplaście z progiem kompozytowym uzyskują lepsze wyniki niż Slide 82. Test czy to na pewno TY napisałeś ? Brzmi bardzo lakonicznie i całkowicie nie merytorycznie. Co to niby znaczy, że uzyskują lepsze wyniki ??? wyniki czego ? gdzie ? jak ? Piszesz o zużyciu mechaniczny to zaraz ktoś pomyśli, że Slide się szybciej "zużyje" a tego to chyba nie sprawdzałeś ? choć ... kto tam Cię wie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts