Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Veka Softline 82 vs Aluplast Ideal 8000

Recommended Posts

Witam tak jak w temacie, chciałbym o porąde w sprawie wyboru okien, w całym domu będzie ich aż 32, dlatego chciałbym aby były to w miarę ciepłe oraz solidne okna (w rozsądnej cenie), zrobiłem wycenę w kilku sklepach i celuje w dwa profile Veki oraz Aluplastu.

- Veka Softline 82, pakiet 3 szybowy, 7 komór, klamki Hoppe Secoustic, ciepła ramka w zestawie, producent Witraż

- Aluplast Ideal 8000, pakiet 3 szybowy, 6 komór, producent EkoOkna

Wycena w raz z montażem 300 zł mniej na korzyść Veki, dlatego chciałbym poznać opinie forumowiczów na temat tych dwóch okien, a może jeszcze jakaś inna opcja.

• 3 months później...

witam coś nie ma odpowiedzi a szkoda bo ja tez nastawiłem się na Witraż Softline 82 kol. WINCHEST . mój sąsiad , który od 1995 roku wstawia okna i chyba ma jakąś wiedze na ten temat (rozwijająca się firma i nie narzeka na brak klientów ) właśnie mi ten model - profil polecił. Do wyboru miałem jeszcze lokalną firmę Abacus ale oni na innym profilu robią i według niego Veka jest lepsza.

Niech ktoś kto już ma te okna i je użytkuje cos o nich powie to będzie nam łatwiej podjąć jakąś decyzję. pozdrawiam

Sąsiad powiedział że Abakus to lokalna firma? W mojej ocenie obie są na podobnym poziomie a nawet wskazalbym na Abakus.

Twój sąsiad powiedział, że Abakus to lokalna firma? no to ok w takim razie, bo mój tak nie mówił.

Powiedz dlaczego wskazałbyś na Abacusa? co mają lepszego w tym co proponowane jest przez Witraż Softline 82 (co w porównywalnym modelu Abacusa jest lepsze?)

• 5 months później...
Chciałabym żeby okna były bezproblemowe (głównie o hs się martwię)

Bezproblemowych okien to chyba nie było, nie ma i nie będzie. To wyrób mechaniczny, który zużywa się w eksploatacji, więc zawsze istnieje ryzyko pogorszenia lub utraty właściwości. A co do HS to te w Aluplaście z progiem kompozytowym uzyskują lepsze wyniki niż Slide 82.

Witam

Bezproblemowych okien to chyba nie było, nie ma i nie będzie. To wyrób mechaniczny, który zużywa się w eksploatacji, więc zawsze istnieje ryzyko pogorszenia lub utraty właściwości. A co do HS to te w Aluplaście z progiem kompozytowym uzyskują lepsze wyniki niż Slide 82.

Test czy to na pewno TY napisałeś ?

Brzmi bardzo lakonicznie i całkowicie nie merytorycznie.

Co to niby znaczy, że uzyskują lepsze wyniki ??? wyniki czego ? gdzie ? jak ?

Piszesz o zużyciu mechaniczny to zaraz ktoś pomyśli, że Slide się szybciej "zużyje" :) a tego to chyba nie sprawdzałeś ? choć ... kto tam Cię wie :D

Pozdrawiam