myslaw 29.09.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Witam serdecznie, przeglądałem wiele tematów o ociepleniu poddasza jednak nie spotkałem się z podobną sytuacją dlatego zwracam się o pomoc do mądrych głów. Mam ocieplony strop -sufit przez dewelopera wełną mineralną 2x 15cm. Pod ociepleniem jest folia paroizolacyjna żółta. Wełna nie jest od góry niczym przykryta, jest położona jedynie na środku płyta osb aby móc wejść na strych i wrzucić klamoty. (poddasze nieużytkowe bez grzejnika i okna) Zacząłem ocieplać wełną szklaną 15cm połacie dachu i tu bardziej sugerowałem się wyciszeniem domu. Między legary już usadowiłem wełnę i teraz pytanie do was czy mam na nią kłaść folię (paroizolacyjną czy paroprzepuszczalną?). Budowniczy powiedział mi , że skoro folia paroizolacyjna jest już położona na stropie to nie ma sensu kłaść na ocieplenie dachu . Pomóżcie proszę mi w tym bo boję się zawilgocenia wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 29.09.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Co to za wolna przestrzeń ? Klima? . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myslaw 29.09.2015 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Niestety nie mam pojęcia. domek w stanie deweloperskim tak wygladał. Co z tą folią dawać, jeśli tak to jaką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.09.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 (edytowane) No jeśli najbardziej interesuje Ci wyciszenie domu, to wilgotność wełny nie ma znaczenia.Zresztą, na nieużytkowym poddaszu nic nie wytwarza pary wodnej, więc folia nie jest potrzebna. Edytowane 1 Października 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myslaw 30.09.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts