pbskarpy 30.09.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Witam. Kilka tygodni temu z mojej chaty wyszedł "fachowiec", który robił mi ściany. Gładził itp. Jedną sćiankę działową musiał pogrububić, aby ościeżnica regulowana objeła mur. I wykorzystał do tego płyty karton gipsowe. Wszystko bylo potem pomalowane biała farbą. Po zaledwie trzech dniach po skończonej robocie zaczęły pojawiac się dwie pionowe i jedna pozioma linia/peknięcie w miejscu łączenia płyt. Typ oczywiście telefonu nie odbiera... I teraz tak. Do nastepnych wakacji remontu w tym pomieszczeniu robić nie mogę. A te krechy (zwłaszcza poziome) są bardzo widoczne. Co mogę z nimi zrobić, aby w domu nie robić mega syfu i żeby to jakoś zakryć? Akrylem tego wypełniać podobno nie można. Czy może cekolem punktowo jakimś? Delikatne przetarcie i malowanie? Widocznych peknięć mam jakieś 50 cm poziomej, 50 pionowej i niedaleko szafu jakieś 30 pionowej. Nie ma tego dużo ,ale kurde mocno to widać. Bo ję się po prostu, że przy amykaniu i otwieraniu drzwi krechy mogą robić się większe... Proszę o pomoc. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 04.10.2015 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Jak będziesz chciał zrobić to dobrze i fachowo to trzeba będzie jednak zrobić syf ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Grabarczyk 12.10.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Jest na to rada, ale nie wiem czy przypadnie ci do gustu. Okładziny ścienne. Przykleić po całości okładzinę ścienna i pomalować, niweluje to pęknięcia oraz nierówności.Potrzebny będzie klej do okładzin, okładzina oraz grunt do okładzin, żeby zmniejszyć chłonność , ale można go zastąpić rozcieńczoną biała farba. Okładzina może być gładka bądź z fakturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 18.10.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Co to jest OKŁADZINA ŚCIENNA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 19.10.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Co to jest OKŁADZINA ŚCIENNA ? Tapeta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 19.10.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Witam. Kilka tygodni temu z mojej chaty wyszedł "fachowiec", który robił mi ściany. Gładził itp. Jedną sćiankę działową musiał pogrububić, aby ościeżnica regulowana objeła mur. I wykorzystał do tego płyty karton gipsowe. Wszystko bylo potem pomalowane biała farbą. Po zaledwie trzech dniach po skończonej robocie zaczęły pojawiac się dwie pionowe i jedna pozioma linia/peknięcie w miejscu łączenia płyt. Typ oczywiście telefonu nie odbiera... I teraz tak. Do nastepnych wakacji remontu w tym pomieszczeniu robić nie mogę. A te krechy (zwłaszcza poziome) są bardzo widoczne. Co mogę z nimi zrobić, aby w domu nie robić mega syfu i żeby to jakoś zakryć? Akrylem tego wypełniać podobno nie można. Czy może cekolem punktowo jakimś? Delikatne przetarcie i malowanie? Widocznych peknięć mam jakieś 50 cm poziomej, 50 pionowej i niedaleko szafu jakieś 30 pionowej. Nie ma tego dużo ,ale kurde mocno to widać. Bo ję się po prostu, że przy amykaniu i otwieraniu drzwi krechy mogą robić się większe... Proszę o pomoc. Dziękuję. czasowo można użyć silikonu na pęknięcia - chyba flugger ma taki i pewnie inne firmy też - ale gwarancji nie ma że ruchy płyt nie są za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 29.10.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Szanowny Panie, trzeba jednak pamiętać o tym, że ze względu na ruchy płyt, pęknięcia mogą się pojawiać mimo ich wyrównania. Proponuję wykorzystanie elastycznej masy naprawczej ACRYL-PUTZ® FX23 FLEX: http://www.acrylputz.pl/produkty/gladzie-i-gotowe-masy-szpachlowe/opis/acrylputz-fx23-flex Produkt można stosować na pęknięcia o szerokości do 5 mm bez konieczności użycia taśm zbrojeniowych. Przed nałożeniem masy należy dokładnie oczyścić pęknięcie. Po całkowitym wyschnięciu uzyskaną powłokę pokrywamy właściwą dla danego podłoża masą szpachlową – polecam zastosowanie masy ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ: http://www.acrylputz.pl/produkty/gladzie-i-gotowe-masy-szpachlowe/opis/acrylputz-fs20-finisz TPozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 25.12.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 (edytowane) To ja mam chyba najlepszą poradę. Jest taka farba na elewacje fluggera. Facade zero się nazywa i mostkuje pęknięcia do 1mm. Przemalujesz to na biało, potem twoją farbą i gotowe ( o ile "konfliktu serologicznego" między farbami nie będzie". Edytowane 25 Grudnia 2015 przez ZygmuntRolicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts