Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Integra 64 - test wejść

Recommended Posts

Cześć

Alarm zamontowany, ale okazało się, że jest problem z 5-cioma kontaktronami:

- w 4-rech oknach ekipa od okien zapomniała zamontować magnesów

- w jednym oknie kontaktron był "sklejony" (cały czas zwarty)

Ekipa od alarmu mimo wszystko podłączyła wszystko (testując te kontaktrony bez magnesów używając swojego), trwale blokując wejścia. Dostałem instrukcję jak je odblokować.

Wczoraj ekipa od okien naprawiła wszystko i zostaje przekonfigurowanie alarmu. Wiem jak odblokować wejścia ale bym chciał je dokładnie przetestować (sprawdzić, czy na 100% te konraktrony działają poprawnie).

W jaki sposób mogę przetestować te wejścia ? Bo na razie mam tylko jeden pomysł - załączyć alarm (z wyłączonymi czujkami) i po kolei otwierać okna (co powinno załączyć alarm). To podejście ma 2 główne problemy

- jest czasocchłonne (po każdym oknie trzeba uzbroić alarm - co trwa chwilę)

- jest wkurzające dla sąsiadów (syrena wyje)

Czy jest jakaś opcja, która pokazuje które wejście jest wzbudzone ?

Manipulator mam LCD INT-KLCDS-GR (więc na nim nie pokazuje mi informacji o stanie linii).

jeżeli to ważne mam 2 (czy 3) expandery wejść

Jak wpięty w manipulator to powinien się pojawiać gdzieś przy końcu listy.

Jeżeli nie ma to trzeba w edycji manipulatora ustawić, że ma coś podłączone do wejścia (chyba że jest tak zrobione).

Wtedy się pojawi.

Ja pod manipulator przy drzwiach mam wpięte 2 kontaktrony to przy integrze 128 dostają numery wejść chyba 118 i 119.