qosek 30.09.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 CześćAlarm zamontowany, ale okazało się, że jest problem z 5-cioma kontaktronami:- w 4-rech oknach ekipa od okien zapomniała zamontować magnesów- w jednym oknie kontaktron był "sklejony" (cały czas zwarty) Ekipa od alarmu mimo wszystko podłączyła wszystko (testując te kontaktrony bez magnesów używając swojego), trwale blokując wejścia. Dostałem instrukcję jak je odblokować.Wczoraj ekipa od okien naprawiła wszystko i zostaje przekonfigurowanie alarmu. Wiem jak odblokować wejścia ale bym chciał je dokładnie przetestować (sprawdzić, czy na 100% te konraktrony działają poprawnie). W jaki sposób mogę przetestować te wejścia ? Bo na razie mam tylko jeden pomysł - załączyć alarm (z wyłączonymi czujkami) i po kolei otwierać okna (co powinno załączyć alarm). To podejście ma 2 główne problemy- jest czasocchłonne (po każdym oknie trzeba uzbroić alarm - co trwa chwilę)- jest wkurzające dla sąsiadów (syrena wyje) Czy jest jakaś opcja, która pokazuje które wejście jest wzbudzone ?Manipulator mam LCD INT-KLCDS-GR (więc na nim nie pokazuje mi informacji o stanie linii).jeżeli to ważne mam 2 (czy 3) expandery wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 01.10.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 (edytowane) [resztę waszej dyskusji pozwoliłem sobie usunąć - moderator.] Edytowane 2 Października 2015 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 02.10.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 [resztę waszej dyskusji pozwoliłem sobie usunąć - moderator.] Ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 06.10.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Gong na manipulatorze dla danego wejścia.Otwierając okna będzie ci pikać i będziesz słyszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 06.10.2015 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 doszedlemz jednym problemem - mam jeden kontaktron podlaczony bezposrednio do manipulatora. I tego kontaktronu nie widze podczas testow systemu (pokazuje mi wejscia tylko do 32-giego). Ale jak otworze okno i probuje uzbroicc alarm to krzyczy, ze wejscie jest naruszone (czyli dziala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 06.10.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Jak wpięty w manipulator to powinien się pojawiać gdzieś przy końcu listy.Jeżeli nie ma to trzeba w edycji manipulatora ustawić, że ma coś podłączone do wejścia (chyba że jest tak zrobione).Wtedy się pojawi. Ja pod manipulator przy drzwiach mam wpięte 2 kontaktrony to przy integrze 128 dostają numery wejść chyba 118 i 119. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 06.10.2015 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 podczas testow widze numery wejsc tylko do 32-giego (integra 64 z 2-ma expanderarmi) w instrukcji nie znalazlem jak "przewinac liste" by pokazywala wejscia powyzej 32 ale dzialac dziala (proba uzbrojenia alarmu przy otwartym oknie stwierdza, ze naruszone jest "Okno Wejscie" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts